Firmele străine, copleşite de schimbările dese ale legislaţiei din România

Cele trei provocări majore cu care se confruntă companiile străine prezente pe piaţa din România sunt schimbarea frecventă a legislaţiei (54%), obţinerea unui sprijin adecvat din partea statului (51%) și implementarea exigenţelor legislative (49%), demonstrează un studiu realizat de TMF Group România, companie prezentă de 17 ani pe piaţa serviciilor de outsourcing din ţară.
Economica.net - lun, 25 ian. 2016, 10:42
Firmele străine, copleşite de schimbările dese ale legislaţiei din România

Din cauza acestui context, companiile sunt dispuse să externalizeze serviciile de asistenţă fiscală și contabilitate (67%), salarizare și administrare resurse umane (40%) și administrare legală (17%), pentru a se concentra asupra activităţilor lor de bază, arată un comunicat al TMF Group România.

Dincolo de aceste provocări majore, cele mai dificile aspecte ale business-ului companiilor străine prezente pe piaţa din România sunt considerate adaptabilitatea politicilor corporative la exigenţele legislaţiei locale (41%), găsirea unor angajaţi competenţi și implementarea proceselor standardizate în funcţie de diverse jurisdicţii (36%) și transpunerea rapoartelor financiare locale și a rapoartelor specifice într-un mod accesibil managementului (26%). Cu toate acestea, majoritatea firmelor fac faţă acestor provocări deoarece beneficiază de o creștere accelerată a economiei naţionale și de un dinamism al pieţei, care înseamnă și numeroase oportunităţi pentru business.

În ce privește îmbunătăţirile faţă de anul trecut, companiile străine active în România apreciază ușurinţa cu care găsesc sedii și furnizori adecvaţi (29%), respectarea legislaţiei muncii și salarizarea angajaţilor pe baza mecanismului pieţei (26%). Cât despre mediul de afaceri autohton, firmele străine au o percepţie negativă referitor la nivelul taxelor și la legislaţie (62%), la colaborarea cu autorităţile (38%) și la găsirea forţei de muncă (33%). De altfel, aspectul care s-a înrăutăţit cel mai intens faţă de anul trecut este găsirea forţei de muncă bine pregătite, 33% dintre respondenţi afirmând că se confruntă cu dificultăţi în această privinţă

În ciuda acestor obstacole, aproximativ 85% din respondenţi au afirmat că veniturile realizate de ei au crescut în decursul acestui an: 31% dintre manageri au raportat o creștere de între 5% și 10%, 26%, o creștere de până la 5%, iar 14%, creșteri între 10 și 15% și de peste 20%. Mai mult, companiile străine prezente pe piaţa din România au o părere bună despre protecţia angajatului (36%), competitivitatea mediului de business (28%), forţa de muncă (21%) și despre protecţia pe care cadrul legal i-o asigură angajatorului (15%).

În 2014, o treime dintre managerii consultaţi de TMF Group susţineau că găsirea forţei de muncă adecvate reprezintă o provocare. Faptul că numărul acestora a crescut semnificativ în 2015 poate fi interpretat ca un semnal de alarmă referitor la dificultăţile întâmpinate pentru a ajunge la candidaţii potriviţi. Tocmai din această cauză, multe companii rezolvă această problemă recurgând la externalizarea serviciilor pentru care intenţionau iniţial să facă angajări.

Majoritatea managerilor care au participat la studiu consideră că firmele conduse de ei au nevoie de servicii specializate în ce privește asistenţa fiscală (40%), salarizarea și administrarea resurselor umane (37%) și contabilitate și raportare financiară (30%).

„În 2015 am observat o creștere a activităţii de outsourcing a companiilor străine prezente în România. Managerii acestora apreciază competitivitatea de pe piaţa autohtonă și estimează că nivelul acesteia se va ridica, mai ales în contextul creșterii economice. Tocmai de aceea preferă să lase contabilitatea, resursele umane și salarizarea pe mâna unor profesioniști și aleg să aloce mai mult timp și efort activităţilor lor de bază, cruciale pentru evoluţia oricărei companii”, opinează Camelia Niţă, Managing Director TMF Group România.

Motivul pentru care companiile străine ar externaliza aceste servicii este dorinţa de a avea acces la expertiza și experienţa unor profesioniști (36%), urmată de nevoia de adaptare la schimbările legislaţiei (28%) și obţinerea unei structuri superioare de costuri în ce privește raportarea fiscală și financiară de calitate (25%). În plus, companiile străine aflate pe piaţa din România consideră că ar beneficia de externalizarea contabilităţii, resurselor umane și salarizării având mai mult timp pentru a se concentra asupra activităţilor lor de bază (64%), reducând numărul amenzilor (31%) și bucurându-se de confortul indus de diminuarea dificultăţilor administrative (22%).

Câteva zeci de companii străine prezente pe piaţa autohtonă – majoritatea lor având și sediul în România – au răspuns sondajului TMF Group, ele reprezentând un eșantion reprezentativ. Dintre respondenţi, 34% sunt directori financiari, 21%, directori generali și 16%, directori ai departamentelor de resurse umane. Companiile care au răspuns invitaţiei TMF de a participa la realizarea acestui studiu sunt active în domeniile retail, imobiliar, media, farmaceutic, software, hardware, chimic și petrolier, financiar și în cel al comunicaţiilor.

Studiul „La ce să te gândești când faci afaceri în România” este al doilea realizat de TMF Group România, primul fiind cel derulat anul trecut, cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate a companiei pe piaţa autohtonă.

Despre TMF Group România:
TMF Group România, parte a TMF Group, oferă companiilor locale și internaţionale servicii de outsourcing profesionale, de la contabilitate și raportare până la resurse umane, salarizare și servicii juridic-administrative. Prezentă pe piaţa din România din 1999, TMF Group România are acum o echipă de 100 de experţi în contabilitate, servicii juridic-administrative, financiare, resurse umane și salarizare, care pot asista atât start-up-uri, cât și organizaţii multinaţionale în atingerea obiectivelor de business, respectând în același timp reglementările locale și internaţionale.

La nivel global, TMF Group este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing, cu operaţiuni în peste 80 de ţări din America, Asia Pacific, Europa, Africa și Orientul Mijlociu. TMF Group ajută companiile să își desfășoare activităţile unitar la nivel global, transparent, în conformitate cu reglementările locale și eficient, prin combinarea experienţei internaţionale cu buna cunoaștere a specificului local a mediului de afaceri în care acestea activează.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...