1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Finanţe şi bănci

Florin Cîțu: Astăzi pentru, prima oară în istorie, România s-a împrumutat la dobânzi NEGATIVE

Ministrul Finanțelor și omul propus pentru funcția de Premier al României a anunțat azi pe pagina proprie de Facebook că România a obținut un împrumut la dobândă negativă, pentru prima dată în istorie.

27 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

UPDATE: Potrivit unui comunicat BNR oferta a fost de 150 milioane euro, cu scadența la 10.08.2020. Valoarea totală adjudecată a fost de 150.003.858 lei, la o rata a cuponului de -0,11%. 

El nu a dat detalii,  dar surse spun că ar fi vorba de un împrumut de 150 de milioane de euro la dobânzi de -0,11%  și 0,10%.

Iata postarea demnitarului

"V-am promis lucruri fantastice pentru TOȚI românii.

Astăzi pentru prima oară în istorie, România s-a împrumutat la dobânzi NEGATIVE.

Guvernul PNL este singurul care a reușit această performanță ISTORICĂ.

Nu mai există niciun dubiu că toată lumea are încrederea în guvernarea PNL"

Ministerul Finanțelor Publice a respins ieri ofertele făcute de băncile de pe piața locală pentru împrumutul de minimum 200 de milioane de euro programat pentru astăzi, au declarat, pentru ECONOMICA.NET surse bancare. Așa cum ECONOMICA.NET a arătat în exclusivitate, valoarea cuponului pentru obligațiunile statului era de 0,4%, conform prospectului, iar ofertele băncilor ar fi depășit acest nivel.

Împrumutul făcut azi la dobânzi negative este însă pe un termen mult mai scurt decât oferta respinsă ieri, care era făcută la un termen de 5 ani, față de cea de azi pe 5 luni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO