Flota Rusiei din Marea Neagră a simulat căutarea de submarine „inamice”

Nave ale Flotei Rusiei din Marea Neagră, cu baza în Sevastopol (peninsula Crimeea), ieşite miercuri în mare în cadrul unui exerciţiu strategic au simulat căutarea de submarine aparţinând unui inamic imaginar, a indicat joi serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării, într-un comunicat citat de agenţiile TASS şi RIA Novosti.
Economica.net - joi, 19 mart. 2015, 07:48
Flota Rusiei din Marea Neagră a simulat căutarea de submarine

‘În colaborare cu aviaţia navală, nava de patrulare ‘Pâtlivâi’ şi navele mici antisubmarine ‘Suzdaleţ’ şi ‘Aleksandroveţ’ au simulat căutarea unor submarine ale unui inamic convenţional în apele Mării Negre’, se arată în comunicat.

În plus, patru nave de luptă anti-mină din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră s-au antrenat să amplaseze dispozitive explozive şi să le dezamorseze în zone cu risc convenţional.

În total, în aceste manevre sunt implicate peste zece nave şi zece avioane şi elicoptere de la baza navală rusă din Crimeea, scrie Agerpres.

La ora actuală în apele Mării Negre se află o flotilă de şase nave NATO, între care crucişătorul american USS Vicksburg. La începutul lunii martie a fost anunţat că acestea vor efectua exerciţii cu flota din România, Bulgaria şi Turcia, relevă TASS.

De fapt, potrivit mass-media, crucişătorul american şi patru fregate din Canada, Turcia, Italia şi România au efectuat un amplu exerciţiu la începutul acestei săptămâni în Marea Neagră.

În prezent, ‘navele NATO nu desfăşoară manevre reale’, iar ‘prezenţa lor în Marea Neagră reprezintă mai mult un gest demonstrativ’, a declarat miercuri o sursă din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră pentru agenţia de presă TASS, adăugând că navele aliate au vizitat doar portul Constanţa din România şi nu au intrat în alte porturi.

Navele NATO nu au reacţionat în niciun fel la manevrele Flotei ruse din Marea Neagră, conform sursei agenţiei oficiale de presă a Moscovei, citată miercuri de publicaţia ‘Argumentî i faktî’.

Flotila Alianţei Nord-Atlantice nu efectuează exerciţii propriu-zise, ci îşi perfecţionează gradul de manevrabilitate şi de ‘încolonare’.

Potrivit unui oficial militar rus, citat sub rezerva anonimatului de ‘Argumentî i faktî’, ‘niciun fel de ciocniri între navele ruse şi cele occidentale nu se vor produce în apele Mării Negre’.

În acest sens, acelaşi oficial rus a menţionat că navele Flotei Rusiei din Marea Neagră şi cele ale NATO sunt situate în zone diferite. Manevrele marinei ruse se desfăşoară în partea centrală şi de est a Mării Negre, în timp ce navele NATO se află în partea de vest a Mării Negre – între Varna (Bulgaria) şi Constanţa (România). Agenţia rusă de presă nu menţionează durata manevrele Flotei Rusiei din Marea Neagră.

Te-ar mai putea interesa și
Grupurile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Grupurile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Alături de grupul Renault, un obișnuit al ultimelor expoziții auto europene, grupurile BMW și Stellantis ar putea participa la ediția din acest an a salonului de la Paris....
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, a prezentat rezultate operaționale în creștere ...
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia ...
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...