FMI: Investiţiile sincronizate în infrastructură ale G20 ar putea stimula creşterea economiei mondiale

Fondul Monetar Internaţional estimează că investiţiile sincronizate în infrastructură ale G20 ar putea majora PIB-ul global cu aproape 2% până în 2025, a afirmat marţi Antoinette Sayeh, adjunct al directorului general al FMI, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 15 dec. 2020, 15:01
FMI: Investiţiile sincronizate în infrastructură ale G20 ar putea stimula creşterea economiei mondiale

G20 este grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente.

Economia mondială a început să crească după declinul sever înregistrat în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), dar al doilea val de infecţii întârzie redresarea şi este posibil chiar un regres, a avertizat oficialul FMI.

Este vital ca actuala criză din sănătate să fie ţinută sub control prin investiţii internaţionale în vaccinuri. De asemenea, este important să continue măsurile de sprijin fiscal pentru a preveni înmulţirea falimentelor şi pentru creşterea investiţiilor în infrastructura digitală şi în proiectele „verzi”, a susţinut Antoinette Sayeh.

Şi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a cerut luna trecută liderilor G20 să menţină măsurile de stimulare, deoarece economia globală „nu a depăşit perioada critică”.

„Apreciez eforturile tuturor ţărilor G20 de a adopta decizii fără precedent pentru a atenua impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19) – inclusiv măsuri de sprijin monetare şi fiscale – care au ajutat la prevenirea unor falimente masive şi chiar la adâncirea crizei”, a declarat oficialul FMI, după reuniunea virtuală a liderilor G20.

„De asemenea, subliniez că nu a fost depăşită perioada critică în actuala criză. De acum înainte, cooperarea va fi şi mai importantă”, a afirmat Georgieva, cerând liderilor G20 să menţină măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri şi angajaţi până la încheierea crizei sanitare.

„Ele nu trebuie retrase prematur. De asemenea, este momentul pentru a pregăti investiţii sincronizate în proiecte de infrastructură ecologică şi digitală pentru a stimula redresarea economiei şi pentru îndeplinirea obiectivelor climatice”, a explicat directorul general al Fondului Monetar Internaţional.

În octombrie, FMI a estimat că economia mondială se va contracta cu 4,4% în 2020, urmând să înregistreze o creştere de 5,2% în 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...