1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

FMI: România poate atrage investiţii în sectorul energetic dacă aliniază preţurile la cele din UE

O modalitate pentru România de a atrage investitori autohtoni şi străini în sectorul energetic şi în cel de transporturi este convergenţa preţurilor cu cele din restul Uniunii Europene, a declarat marţi Andrea Schaechter, şeful misiunii FMI pentru România, într-o teleconferinţă referitoare la aprobarea, de către board-ul FMI, a primelor două evaluări ale acordului cu România.

01 apr, 2014 | Agerpres

Ea a arătat că sectorul energetic şi cel din transporturi au un mare potenţial în România, însă în ambele sectoare există un necesar foarte mare de investiţii. Schaechter a dat drept exemplu viteza trenurilor din România, care este extrem de mică în comparaţie cu alte ţări.

Schaechter a remarcat progresele făcute de statul român în procesul de liberalizare a pieţei de energie electrică şi de gaze naturale, unde calendarele au fost respectate.

'Deci dereglementarea este esenţială pentru ca investiţiile să continue. Iar procesul de acum este un pas înainte către direcţia bună. România a avut o creştere economică bună anul trecut, una dintre cele mai mari din UE, iar pentru a micşora diferenţa este foarte important să fie atins acest obiectiv', a spus oficialul FMI.

Piaţa energiei electrice pentru consumatorii non-casnici a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2014, iar cea pentru casnici urmează să fie complet liberalizată la 31 decembrie 2017.

În ceea ce priveşte piaţa gazelor, preţurile vor fi complet liberalizate la 31 decembrie 2014, iar, pentru casnici, la 31 decembrie 2018.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO