1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Companii

FNFMCV: Amputarea bugetului alocat pentru 2018 va pune în pericol iminent de faliment sectorul feroviar

Amputarea periculoasă a bugetului alocat pentru anul 2018 căii ferate va pune în pericol iminent de faliment acest sector şi va genera pierderea locurilor de muncă ale salariaţilor, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV).

13 dec, 2017 | Agerpres

Potrivit documentului, lipsa de atenţie acordată apelurilor ceferiştilor îi va determina pe aceştia să declanşeze un protest spontan al salariaţilor de la calea ferată, protest care, conform textului, 'se va solda cu paralizarea transportului pe calea ferată'.

'În ultimele luni de zile, Federaţia noastră, reprezentantă de drept a peste 27.000 de salariaţi de la calea ferată, a notificat toate instituţiile cu putere de decizie pentru acest sector economic, cu privire la situaţia dezastruoasă în care se află astăzi calea ferată. Din păcate, rezultatul obţinut de noi în urma eforturilor de a demara un dialog constructiv a fost amputarea periculoasă a bugetului alocat pentru anul 2018 căii ferate, aspect care, în mod cert, va pune în pericol iminent de faliment acest sector economic şi strategic al economiei româneşti şi va genera pierderea locurilor de muncă ale salariaţilor', se spune în comunicat.

FNFCMV a protestat marţi, 12 decembrie, în Piaţa Victoriei, alături de Blocul Naţional Sindical (BNS), principalele motive ale ceferiştilor fiind subfinanţarea sectorului feroviar, precum şi amânarea repetată a adoptării Statutului Personalului Feroviar.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO