Fondatorii NEPI au lansat fondul Prime Kapital. Au strâns 260 de milioane de euro pentru investiţii imobiliare

Fondatorii NEPI, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, au lansat Prime Kapital, un nou fond de investiţii şi dezvoltare imobiliară, prin care au atras deja 260 de milioane de euro.
Economica.net - mar, 29 mart. 2016, 08:14
Fondatorii NEPI au lansat fondul Prime Kapital. Au strâns 260 de milioane de euro pentru investiţii imobiliare

Prime Kapital a fost lansat de Martin Slabbert si Victor Semionov, fondatorii NEPI, care au plecat anul trecut de la conducerea fondului sud-african.

Prime Kapital a strâns la începutul lunii martie capital de peste 260 milioane euro şi urmăreşte oportunităţi pentru investiţii şi dezvoltări imobiliare în segmentele de retail, office, industrial şi rezidenţial în Europa Centrală şi de Est, potrivit unui comunicat al fondului remis, marţi, ECONOMICA.NET.

„În ultimii 9 ani, am reuşit să construim cu succes o afacere de investiţii şi dezvoltare imobiliară de proporţii, axată în special pe segmentul de retail. Există însă oportunităţi vaste pe întregul spectru al dezvoltărilor şi investiţiilor imobiliare, astfel că am hotărât împreună cu Victor să le dăm curs într-o nouă structură: o companie cu acţionariat privat gestionată de o echipă puternică de parteneri”, a declarat în comunicat Martin Slabbert.

Pe langa Slabbert şi Semionov, din echipa de management a Prime Kapital fac parte şi alţi parteneri executivi cu experienţă în investiţiile şi dezvoltarea imobiliară din România, notează compania.

„Combinaţia dată de mandatul nostru flexibil, deţinerea controlului de către echipa de management, structura privată a acţionariatului şi capitalul substanţial pe care Prime Kapital îl are la dispoziţie, ne permite sa luăm deciziile de investiţii bazându-ne în special pe perspectiva de a construi valoare pe termen lung. Absenţa unor obiective pe termen scurt, sub presiunea cărora se află multe companii listate pe bursă, ne deschide opţiuni care nu ne-au fost disponibile în structura anterioară”, a afirmat, la rândul său, Victor Semionov.

Managementul operaţional al companiei este susţinut de o echipă de analişti care au rolul de a asista cu identificarea, analizarea şi evaluarea oportunităţilor de investiţii, precum şi cu implementarea tranzacţiilor. Având în vedere proximitatea primelor tranzacţii şi proiecte, compania va recruta în perioada următoare alţi specialişti cu experienţă în design, project management, leasing precum şi alte funcţii conexe dezvoltarii imobiliare.

Prime Kapital nu exclude intrarea în structuri joint venture cu proprietarii de terenuri sau cu alţi dezvoltatori. Compania precizează că are deja o listă de oportunităţi de investiţii în analiză şi este foarte probabil să anunţe în viitorul apropiat un număr de tranzacţii.

Prime Kapital ţinteşte, pe termen mediu, investiţii la un cost de peste jumătate de miliard de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...