1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Fondul Proprietatea a finalizat documentaţia pentru listarea secundară la Bursa de la Londra

Fondul Proprietatea a anunţat marţi finalizarea documentaţiei necesare pentru listarea secundară la Bursa de la Londra şi acum aşteaptă aprobarea autorităţilor de reglementare financiară de la Bucureşti, transmite Reuters.

23 sep, 2014 | Agerpres

Fondul Proprietatea, care deţine participaţii minoritare la diverse companii de stat, este condus de Greg Konieczny, vicepreşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group.

După obţinerea aprobărilor, documentaţia va fi depusă la London Stock Exchange, 'acceptarea devenind efectivă într-o săptămână de la lansare', a anunţat Fondul Proprietatea, citat de Agerpres.

Momentul ideal pentru listarea Fondului Proprietatea /FP/ la Londra este sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie, a declarat luna trecută Marius Dan, manager pentru relaţii cu investitorii la Franklin Templeton Investments, administratorul FP.

Potrivit lui Marius Dan, listarea secundară a Fondului la Londra, una tehnică, prin Depository Interests (practic un fel de 'etichete' ale acţiunilor existente, care pot fi decontate la Bursa de la Londra, nu se emit acţiuni noi pentru listare - n.r.), mai depinde doar de câteva modificări minore pe care trebuie să le facă în regulament Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/, modificări asemănătoare cu cele care au fost făcute pentru GDR-uri la listarea Romgaz la Londra.

Marius Dan a explicat că scopul listării FP la Londra este atragerea de investitori noi şi reducerea discount-ului la care se tranzacţionează acţiunile FP la BVB faţă de valoarea activului net pe acţiune.

În prezent, acţiunile FP se tranzacţionează la BVB cu un discount de 30% faţă de valoarea activului net pe acţiune, în timp ce fondurile de dimensiuni comparabile cu FP, listate la Londra, se tranzacţionează în medie cu o primă de 1,5%. Cel mai mare discount pentru un fond listat la Londra, din primele 15 ca dimensiune, este de 13,8%, în timp ce prima poate ajunge până la 46%.

FP va fi listat pe piaţa Specialist Fund Market, nu pe piaţa principală, însă administratorul FP estimează că impactul asupra reducerii discount-ului va fi unul asemănător, iar un impact pozitiv va fi dat şi de vizibilitatea FP pe acest segment de piaţă, unde va fi cel mai mare fond. Celelalte fonduri listate pe Specialist Fund Market au active de până la 600-700 milioane euro, în timp ce FP avea un activ net de 3,34 miliarde euro la data 31 iulie 2014.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO