Fondul Proprietatea a plătit peste 8,77 milioane lei pentru răscumpărarea a 13,47 milioane acţiuni

Fondul Proprietatea /FP/ a răscumpărat în perioada 3 - 7 iunie peste 13,47 milioane de acţiuni proprii, pentru care a plătit în total peste 8,77 milioane de lei, potrivit datelor publicate de FP într-o raportare transmisă luni Bursei de Valori Bucureşti /BVB/.
Economica.net - lun, 10 iun. 2013, 17:07
Fondul Proprietatea a plătit peste 8,77 milioane lei pentru răscumpărarea a 13,47 milioane acţiuni

Titlurile au fost achiziţionate la preţuri cuprinse între 0,63662869 lei/acţiune şi 0,6588378 lei/acţiune.

Fondul derulează un program de răscumpărare de acţiuni care vizează preluarea unui pachet reprezentând maximum 8% din titlurile proprii.

Programul de răscumpărare a cel mult 8% din acţiunile Fondului Proprietatea a fost aprobat de acţionari pe 25 aprilie 2012, însă a demarat abia în 2013 deoarece decizia AGA a fost contestată de un acţionar al FP, avocatul Ioana Sfîrăială.

La începutul lunii martie 2013, FP a obţinut o decizie favorabilă la Tribunalul Bucureşti.

Programul de răscumpărare acţiuni proprii se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni, la preţuri cuprinse între 0,2 lei şi 1,5 lei. Titlurile răscumpărate ar urma să fie anulate, potrivit deciziei acţionarilor. Fondul a derulat un program de răscumpărare şi în anul 2011, când a achiziţionat 1,7% din acţiunile proprii, pentru 120 milioane lei. Fondul a anunţat la acel moment că doreşte să răscumpere 10% din acţiuni.

Potrivit reglementărilor, Fondul poate răscumpăra un volum zilnic de acţiuni de până 25% din volumul mediu zilnic de acţiuni tranzacţionate pe bursă.

FP a raportat luni bursei că la data de 31 mai 2013, numărul total de acţionari era 8.223, iar cel al drepturilor de vot de 13.081.745.005.

Acţionari instituţionali străini deţineau 59,6216% din drepturile de vot, acţionari instituţionali români – 9,5376%, persoane fizice nerezidente – 6,1890%, persoane fizice – române – 24,6286%, iar Ministerul Finanţelor Publice – 0,0232%.

FP este un fond închis de investiţii, creat cu scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de regimul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...