1EUR = 4.8583 RON

News

Fondul Proprietatea va reîncepe răscumpărarea de acţiuni, întreruptă de ofertă

Fondul Proprietatea a anunţat că va relua pe 25 noiembrie programul curent de răscumpărare zilnică de acţiuni proprii, întrerupt de oferta de răscumpărare încheiată joi.

16 noi, 2013 | ECONOMICA.net

„Execuţia zilnică a programului de răscumpărare aflat în derulare va fi reluată pe piaţa Regular ( Bursei de Valori Bucureşti - BVB, n.r.) începând cu data de 25 noiembrie 2013", potrivit unu raoport al Fondului Proprietatea (FP), trimis la BVB.

În luna aprilie, FP a lansat un program de rascumparare a cel mult 8% din acţiunile proprii.

Joi a luat sfârşit o ofertă dpublică de răscumpărare a 4,35% din acţiunile FP (600 de milioane) la preţul de 1 leu / tiltu.

Oferta a fost suprasubscrisă de 17,4 ori, astfel încât din 100 de acţiuni oferite, investitorul participant nu va vinde decât cel mult 6 (5,70406167%), conform procedeului de alocare pro rata.

Decontarea acţiunilor răscumpărate va avea loc în 21 noiembrie.

Operaţiunile de răscumpărare sunt menite să crescă preţul de piaţă prin reducerea cantităţi de acţiuni în circulaţie.

FP a început de anuzl trecut o campanie agresivă de creştere a preţului acţiunilor sale inclusiv prin răscumpărarea lor. FP are deja 4% din acţiunile sale.

Fondurile de investiţii acţionare, mai ales cele de risc ale principalului acţionar Elliott Associates, sunt interesate să faca profit cât mai rapid din vânzarea acţiunilor lor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO