Ford anunță asigurarea a 70% din capacitatea de baterii necesară comercializării a două milioane de vehicule electrice până în 2026

Ford a anunțat o serie de inițiative menite să îi asigure bateriile necesare pentru a vinde 600.000 de vehicule electrice până la finalul anului 2023 și peste două milioane până la sfârșitul anului 2026.
Robert Stan - joi, 21 iul. 2022, 16:54
Ford anunță asigurarea a 70% din capacitatea de baterii necesară comercializării a două milioane de vehicule electrice până în 2026

Ford a detaliat planurile sale globale pentru portofoliul de vehicule care sprijină aceste obiective de producție ca parte a planului său Ford+. Compania se așteaptă ca rata de creștere anuală pentru vehiculele electrice să depășească 90% până în 2026, de două ori mai mult decât estimările globale ale industriei.

„Noua gamă de vehicule electrice Ford a generat entuziasm și cerere uriașă, iar acum implementăm sistemul industrial pentru a ne extinde rapid. Echipa noastră Model e (n.n. – divizia dedicată modelelor electrice) s-a mișcat cu viteză, concentrare și creativitate pentru a asigura necesarul de acumulatori și materiile prime de care avem nevoie pentru a livra vehicule electrice inovatoare către milioane de clienți”, a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford și președinte Ford Model e.

Ford intenționează să investească peste 50 de miliarde de dolari în vehicule electrice până în 2026, vizând marjele EBIT ajustate ale companiei de 10% și 8% marje EBIT pentru vehiculele electrice până în 2026.

Pe măsură ce Ford creează un nou lanț de aprovizionare pentru vehicule electrice, prin care își menține angajamentele față de sustenabilitate și drepturile omului, compania continuă să planifice ca mai mult de jumătate din producția sa globală să fie de vehicule electrice până în 2030 și să obțină o amprentă neutră de carbon la nivel global până în 2050.

Uzina Ford din Koln, vectorul pentru producția de mașini electrice în Europa

În Europa, fabrica Ford din Koln trece prin actualizări majore pentru a se pregăti pentru producția de vehicule electrice, începând cu 2023. Aceasta include construirea unei noi clădiri de 2500 de metri pătrați.

Instalațiile actuale de producție vor fi actualizate cu noi soluții eficiente energetic care vor reduce emisiile cu peste 2.000 de tone de CO2 și vor economisi mai mult de 2.600 MWh de energie electrică pe an.

Primul vehicul electric pentru pasageri este așteptat să iasă de pe linia de producție din Koln în 2023, un al doilea model EV urmând să fie construit începând cu jumătatea anului 2024. Volumul anual la noua fabrică este așteptat să atingă 200.000 de vehicule pe an.

Retehnologizarea uzinei din Koln reprezintă un pas semnificativ pentru ca Ford să atingă un viitor integral electric în Europa și contribuie la obiectivul său de a avea o amprentă neutră de carbon pentru unitățile sale din Europa, cât și pentru logistică și furnizori, până în 2035.

600.000 de vehicule electrice până la sfârșitul anului 2023

Ford intenționează să vândă 600.000 de vehicule electrice până la sfârșitul anului 2023, dintre care 270.000 de Mustang Mach-E pentru America de Nord, Europa și China, 150.000 F-150 Lightning pentru America de Nord, 150.000 de vehicule electrice Transit pentru America de Nord și Europa., 30.000 de unități ale SUV-ului complet nou, produs la Koln, în Europa.

Ford adaugă în portofoliul său bateriile litiu-ion-fosfat (LFP), alături de cele deja existente nichel-cobalt-mangan (NCM). Acest lucru creează și mai multă capacitate de producție pentru produsele cu cerere mare și oferă clienților mulți ani de funcționare cu pierderi minime de autonomie. De asemenea, reduce dependența de mineralele critice rare, cum ar fi nichelul și, la costurile curente, aduce o economie de 10 până la 15% la materiale față de bateriile NCM.

Compania a confirmat că și-a asigurat 100% din capacitatea anuală de baterii necesară – 60 gigawați oră (GWh) – pentru a susține acest plan de vânzare de 600.000 de mașini electrice, prin colaborarea cu o serie de companii de top din întreaga lume.

Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL) va furniza pachete complete de baterii LFP pentru modelele Mustang Mach-E pentru America de Nord începând cu anul viitor, precum și pentru F-150 Lighting, de la începutul anului 2024. Flexibilitatea arhitecturii EV dezvoltate de Ford permite încorporarea eficientă a tehnologiei prismatice LFP de la CATL, oferind o capacitate incrementală rapidă pentru a putea scala și a satisface cererea clienților.

Ford își valorifică, de asemenea, relația de lungă durată cu LG Energy Solution (LGES) și relația sa strategică cu SK On pentru a-și îndeplini obiectivul privind furnizarea de baterii până la sfârșitul anului 2023.

Furnizorul LGES s-a extins rapid și și-a dublat capacitatea la unitatea sa din Wroclaw, Polonia, pentru a sprijini producția incrementală de celule NCM pentru modelele Mustang Mach-E și E-Transit.

În plus, SK On are deja capacitate instalată pentru a sprijini extinderea producției pentru F-150 Lightning și E-Transit până la sfârșitul anului 2023 – mărind producția de celule NCM peste nivelurile planificate anterior la unitatea sa din Atlanta și, de asemenea, oferă o capacitate sporită de producție la fabrica din Ungaria.

Ford a anunțat, de asemenea, că intenționează să producă o capacitate de 40 GWh de baterii LFP în America de Nord începând cu 2026.

Compania intenționează să folosească această capacitate suplimentară pentru a completa trei fabrici de baterii anunțate anterior în Kentucky și Tennessee, care fac parte din joint venture-ul BlueOval SK, dintre Ford și SK On, care a fost înființat oficial săptămâna trecută. Ford a semnat un memorandum suplimentar cu SK On, precum și cu Koç Holdings, pentru a crea o societate mixtă în Turcia pentru extinderea capacității locale a producției de baterii.

Pentru prima dată, majoritatea consumatorilor care intenționează să cumpere o mașină în următorii doi ani spun că vor alege un vehicul electric sau hibrid – în creștere cu 11% față de anul trecut și cu 22% față de 2020, potrivit cercetărilor publicate de Ernst&Young.

Printre companiile care nu dețin încă un vehicul electric, 60% dintre managerii de flote din SUA au declarat, într-un sondaj Ford Pro, că intenționează să adauge vehicule electrice la operațiunile lor în termen de doi ani.

Te-ar mai putea interesa și
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Metodologia de acordare a gradaţiei de merit - sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial, a anunţat marţi ministrul Educaţiei, Ligia Deca....
Electric UP 2 – Ajutor de până la 150.000 de euro la instalarea de panouri fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare, pentru IMM-uri şi HoReCa
Electric UP 2 – Ajutor de până la 150.000 de euro la instalarea de panouri fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare, ...
Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, programul Electric UP 2, în baza căruia întreprinderile mici şi mijlocii ...
CEDO a condamnat România pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust
CEDO a condamnat România pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi România pentru revenirea asupra unor condamnări istorice ...
Tetik, Banca Transilvania: Consolidarea sistemului bancar este inevitabilă; viteza pentru România nu va fi atât de rapidă ca până acum
Tetik, Banca Transilvania: Consolidarea sistemului bancar este inevitabilă; viteza pentru România nu va fi atât de rapidă ...
Consolidarea sistemului bancar din România este inevitabilă, dar viteza nu va fi atât de rapidă ca până acum, a declarat, ...