Ford Kuga, dezvăluit de compania americană într-o versiune modernizată

SUV-ul Ford Kuga beneficiază în acest an de câteva modernizări importante, sesizabile în special în domeniul sistemelor de propulsie și echipamentelor de comandă și control.
Robert Stan - mie, 17 ian. 2024, 09:10
Ford Kuga, dezvăluit de compania americană într-o versiune modernizată

Ford a prezentat Kuga într-o variantă modernizată care mizează pe tehnologie și deplasare cu un consum redus de carburant grație sistemelor hibride de propulsie.

Conceput și construit în Europa, noua gamă Ford Kuga asigură o deplasare de până la 69 km în regim strict electric în cazul variantei cu sistem PHEV (hibrid cu încărcare la priză), în timp ce varianta full hybrid (HEV – hibrid fără încărcare la priză) permite utilizatorului să se deplaseze până la 900 km cu un singur plin al rezervorului de combustibil.

Conform producătorului, atât Kuga Plug-In Hybrid, cât și Kuga Full-Hybrid AWD oferă o accelerație îmbunătățită semnificativ, cu emisii reduse grație unei experiențe de condus electrificate. Noul Ford Kuga permite până la 2.100 kg 6 capacitate de remorcare, valoare care depășește ceea ce oferă orice alt rival din segment, iar asta înseamnă că noua generație este capabilă să tracteze aproape orice.

„Ford Kuga a fost un succes în rândul clienților încă de la lansarea sa din 2008. Noul Kuga este cel mai bun de până acum și duce nivelul la care concurează mai sus cu noi valori de tractare, conectivitate și confort”, a explicat Jon Williams, director general, Ford Blue, Europa.

Noul SUV a evoluat atât în interior, cât și în exterior, cu un design ușor modificat, proaspăt și încrezător. Versiunea sofisticată Titanium, cea sportivă ST-Line și alegerea robustă Active au caracteristici diferite de design și personalități distinctive.

În interior, noul Kuga dispune de sistemul multimedia Ford SYNC 4 care oferă o putere de calcul dublă față de sistemul anterior. Acesta se integrează cu telefoanele inteligente, are conectivitate 5G pentru acces rapid la informații, navigație conectată la cloud pentru a ăși ajuta utilizatorul să rămână cu un pas înaintea blocajelor, Apple CarPlay și Android Auto wireless.

De asemenea, SYNC 4 ajută șoferii să profite la maximum de capacitatea de remorcare a noului Kuga, pentru că dispune de o listă de verificări pentru o conexiune sigură și securizată a echipamentului tractat. Trailer Tow Navigation permite șoferilor să introducă dimensiunile mașinii și remorcii, astfel încât SYNC 4 să poată selecta un traseu pentru a evita virajele strânse, podurile joase și alte obstacole.

Noua generație Adaptive Cruise Control 10 poate aplica acum frânele automat în curbe și intersecții, precum și pentru alte tipuri de trafic, în timp ce sistemul de camere video la 360 de grade oferă o vedere aeriană, astfel încât parcarea, pregătirea pentru cuplarea unei remorci sau chiar utilizarea unei spălătorii automate auto sunt mult mai simplu de realizat.

Noul Ford Kuga este construit în Europa, la fabrica Ford din Valencia, Spania, și poate fi comandat începând chiar din ianuarie 2024.

Citește și:
– Ford Puma, model produs exclusiv în România, a fost cel mai vândut vehicul din Marea Britanie în 2023
– Primele mașini Ford Transit și Tourneo Courier pleacă de la uzina din Craiova către clienți – VIDEO

Te-ar mai putea interesa și
ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Vezi documentul
ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor. Vezi documentul
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial....
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Orange anunță numirea lui Carl Al Khawand în funcția de Chief Financial Officer (CFO) al Grupului Orange România, începând ...
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau turul piețelor din București
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau ...
Wizz Air a lansat WIZZ Experiences, un nou serviciu auxiliar, în parteneriat cu Coras, cel mai mare furnizor online de bilete ...
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare.