1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Auto

Ford se extinde pe piaţa din India

Ford Motor este aproape de un acord cu producătorul auto indian Mahindra & Mahindra pentru a forma o nouă societate mixtă în India, una dintre cele mai competitive pieţe auto din lume, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

09 apr, 2019 | Agerpres

În urma tranzacţiei, Ford va opri operaţiunile sale independente în India, susţin sursele.

Conform acordului care încă se negociază, Ford va forma în India o nouă divizie, la care va deţine o participaţie de 49%, în timp ce Mahindra va avea 51%. La noua entitate vor fi transferate activele şi angajaţii Ford din India, adaugă sursele.

Reprezentanţii Ford au declarat că nu comentează speculaţiile, dar au adăugat că ambele companii continuă să lucreze împreună "la dezvoltarea cooperării strategice care să îmbunătăţească eficienţa afacerilor lor".

Nici reprezentanţii Mahindra nu au dorit să comenteze asupra speculaţiilor.

În prezent, Ford îşi produce şi îşi vinde maşinile în India printr-o subsidiară pe care o deţine integral. De asemenea, în 2017, a format cu Mahindra o alianţă strategică. Cei doi producători auto intenţionează să construiască împreună noi maşini, inclusiv SUV-uri şi vehicule electrice.

În ultimele două decenii, Ford a investit două miliarde de dolari în India, care a devenit o sursă semnificativă de creştere pentru marii producători auto. Oficialii Ford cred că India ar putea deveni o piaţă cheie pentru vehiculele electrice, deoarece Guvernul vrea să elimine motoarele cu combustie internă până în 2030.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO