1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

Auto

Ford va cheltui încă 50 de milioane de dolari în SUA pentru versiunile electrificate ale modelelor Explorer şi Aviator

Ford Motor intenţionează să investească încă 50 de milioane de dolari în fabrica sa din Chicago pentru a finanţa versiunile electrificate ale crossover-urilor Explorer şi Aviator, informează Detroit News şi Automotive News.

23 iul, 2019 | ECONOMICA.net

De asemenea, 450 de angajaţi cu contract temporar de muncă de la unităţile din Chicago vor fi acum angajaţi cu normă întreagă, a declarat luni Joe Hinrichs, preşedintele diviziei auto a Ford. Acesta a explicat că investiţia va permite Ford să lanseze noi modele şi să majoreze producţia anul viitor.

Anul acesta, Ford anunţase investiţii de un miliard de dolari la fabrica din Chicago.

În martie, Ford a decis extinderea producţiei de vehicule electrice, pe fondul creşterii rapide a pieţei. Compania va investi aproximativ 900 milioane de dolari în noile capacităţi de producţie de la fabrica sa din Michigan (SUA), unde va crea aproximativ 900 de locuri de muncă până în 2023.

De asemenea, în următorii doi ani Ford va începe producţia de vehicule autonome. Până în 2020, Ford va lansa pe plan global 16 vehicule electrice pe baterii şi 24 hibride sau hibride plug-in. Dintre acestea, şapte modele vor fi lansate în America de Nord, trei în Europa, 13 în regiunea Asia-Pacific.

Ford a avertizat că investiţiile în mobilitate şi vehicule autonome ar urma să diminueze câştigurile companiei dar producătorul auto este încrezător că efectele pozitive de pe urma investiţiilor se vor resimţi în 2019 şi în anii următori.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO