Ford va partaja informații importante din trafic cu alte mărci auto. Deocamdată, parteneri sunt BMW, Mercedes și Volvo

Ford va contribui la furnizarea de informații de avertizare prealabilă asupra condițiilor de conducere potențial periculoase pe drumul din față, pentru șoferii de vehicule conectate de la mai multe mărci, ca parte a unui acord de partajare a datelor privind siguranța rutieră. Informațiile locale privind pericolele au fost introduse odată cu noul Ford Puma, construit la Craiova, la începutul anului 2020, iar acum sunt activate pe mai multe modele, inclusiv noul Kuga.
Economica.net - Dum, 24 ian. 2021, 19:27
Ford va partaja informații importante din trafic cu alte mărci auto. Deocamdată, parteneri sunt BMW, Mercedes și Volvo

Cu noul acord, vehiculele altor producători vor putea acum să identifice și să împărtășească informații despre pericolele pe care le întâmpină, contribuind împreună la îmbunătățirea siguranței rutiere, permițând mai multor șoferi să fie pregătiți.

„Vehiculele conectate îi ajută pe șoferi să anticipeze pericolele care ar putea apărea chiar în jurul curbei următoare”, a spus Peter Geffers, manager, Vehiculele conectate, Ford Europa. „Ecosistemele de partajare a datelor privind siguranța rutieră sunt cu atât mai eficiente cu cât acestea includ mai multe vehicule și surse telematice; extinderea beneficiilor acestei tehnologii la cei care nu conduc mașini Ford reprezintă un pas semnificativ înainte.”

Citește și: Cele mai bune mașini electrice la vânzare în 2021

Partenerii cu Ford sunt BMW, Mercedes-Benz și Volvo, iar ecosistemul de partajare a datelor este acum deschis pentru noii participanți.

Datele anonimizate de la vehicul, cum ar fi utilizarea farurilor de ceață, frânarea de urgență sau activarea airbag-ului, sunt calculate la bord pentru a determina prezența și localizarea pericolelor potențiale. Aceste mesaje de avertizare sunt trimise, utilizând modemul FordPass Connect, către un server Ford sigur de unde datele sunt distribuite partenerilor SRTI care colectează mesaje de pericol din diferite surse și apoi le partajează cu mai multe mărci de vehicule.

Orice mesaj SRTI relevant este trimis imediat – utilizând comunicații celulare – către vehicule aflate în vecinătatea pericolului potențial și apar pe afișajul tabloului de bord al șoferului. Pe lângă avertizarea altor șoferi, informațiile pot fi folosite pentru a alerta serviciile de urgență, oferind date exacte de localizare în câteva secunde pentru a ajuta la accelerarea asistenței.

Citește și: Schimbare de radicală de comportament. Cum ar trebui să arate magazinul ideal, post Covid 19

„Ecosistemul de date pentru siguranța rutieră este un parteneriat public-privat care oferă date îmbogățite pentru a îmbunătăți siguranța rutieră într-un mod foarte tangibil, deci este o situațiewin-win pentru societate în ansamblu”, a declarat Joost Vantomme, președintele noului Ecosistemul SRTI. „Producătorii de vehicule care participă la proiect sunt dispuși să împărtășească zilnic date și își vor continua eforturile de a contribui la ecosistemul de date SRTI, împreună cu toți partenerii.”

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană nu renunță la condițiile impuse Poloniei pentru ca aceasta să primească banii din PNRR
Comisia Europeană nu renunță la condițiile impuse Poloniei pentru ca aceasta să primească banii din PNRR
Bruxelles-ul este improbabil să cedeze în cererea sa ca Polonia să respecte statul de drept pentru a putea primi fonduri prin Mecanismul european de redresare şi rezilienţă, în pofida......
Wizz Air programează din această toamnă o nouă rută între București și Cardiff
Wizz Air programează din această toamnă o nouă rută între București și Cardiff
Compania aeriană Wizz Air a anunțat astăzi introducerea unei noi rute din România către Marea Britanie. Românii pot ...
Donald Trump suspectează că FBI-ul ar fi putut să-i planteze probe când i-a percheziționat reședința de la Mar-a-Lago
Donald Trump suspectează că FBI-ul ar fi putut să-i planteze probe când i-a percheziționat reședința de la Mar-a-Lago
Fostul preşedinte american Donald Trump şi-a manifestat miercuri pe reţeaua sa de socializarea temerea că FBI-ul s-ar ...
CNAIR impune restricții de circulație camioanelor în timpul zilei în perioada 12 – 15 august pe Autostrada Soarelui și pe trei drumuri naționale
CNAIR impune restricții de circulație camioanelor în timpul zilei în perioada 12 – 15 august pe Autostrada Soarelui ...
Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv ...