Ford vrea să recâştige clienţi în Europa cu o versiune a Mondeo asemănătoare cu Aston Martin

Ford Motor a prezentat joi la salonul auto de la Amsterdam versiuni noi ale principalelor sale modele, între care şi un Mondeo asemănător cu Aston Marin, pentru a recâştiga în Europa clienţii corporatişti pierduţi în favoarea automobilelor germane de lux, reltează Bloomberg.
Economica.net - joi, 06 sept. 2012, 18:54
Ford vrea să recâştige clienţi în Europa cu o versiune a Mondeo asemănătoare cu Aston Martin

Timp de mai multe decenii Mondeo a fost automobilul de serviciu preferat în Europa, fiind încăpător, confortabil şi conservator şi considerat perfect pentru directorii de mid-level, care au devenit cunoscuţi ca „Mondeo Men”.

Odată ce criza economică din Europa a dus la prăbuşirea vânzărilor de maşini, brandurile germane de lux au intrat pe piaţa automobilelor pentru companii, transformând „Mondeo Men” în conducători de BMW Serie 3, Audi A4 şi Mercedes Clasa C.

Vânzările de automobile Mondeo au scăzut cu 11,5% în acest an şi cu circa două treimi în ultimii 10 ani.

„Dacă şofezi pe autostrăzile europene, sunt pline în timpul săptămânii de BMW Serie 3, cu oameni care se duc să vândă produse sau la întâlniri de afaceri. Acum zece ani ar fi fost plin de Ford Mondeo”, a declarat Garel Rhys, preşedintele Centrului pentru Cercetări în Industria Auto din Cardiff, Ţara Galilor.

Directorul general al Ford, Alan Mulally, a prezentat joi, în sala Ziggo Dome din Amsterdam, unde Madona a susţinut un concert în iulie, mai multe versiuni noi ale principalelor modele ale companiei, între care şi Mondeo, proiectat să arate cu un Aston Matin, maşina preferată a lui James Bond şi fostă divizie a Ford.

Mulally a mai prezentat o nouă versiune a Fiesta şi a anunţat că va aduce automobilul sport Mustang în Europa.

Alte maşini prezentate sunt crossover-ul Kuga şi SUV-ul compact Ecosport, care va fi disponibil pe piaţa europeană peste 18 luni şi va concura cu modelul Juke.

Ford urmează să aducă pentru prima oară în Europa SUV-ul de dimensiuni medii Edge.

Grupul american intenţionează ca în următorii şase ani să vândă pe piaţa europeană 1 milion de SUV-uri.

„În ultimii cinci ani, segmentele SUV au fost singurele care au crescut în Europa şi se anticipează că tendinţa va continua”, a arătat directorul de marketing al Ford, Jim Farley.

Grupul anticipează că segmentul SUV-urilor mici în Europa se va dubla în cinci ani, în timp ce vânzările modelelor de dimeniuni medii vor urca cu o treime, Ford vizând o cotă de piaţă de 10%.

Divizia europeană a Ford a înregistrat în trimestrul al doilea pierderi de 404 milioane de dolari, iar pe ansamblul acestui an acestea se vor ridica la 1 miliard de dolari, dublu faţă de estimările iniţiale ale companiei.

Ford mizează pe o strategie de construcţie a tuturor automobilelor pe platforme comune la nivel mondial, care să limiteze costurile, planul urmând să fie accelerat în Europa, a arătat Mulally.

În cinci ani, Ford anticipează ca 71% din gama de modele europene să fie construită în acest sistem.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...