1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 10 º

Finanţe şi bănci

Fost director al BNP Paribas, nominalizat la conducerea Bancii Centrale a Franţei

Presedintele Francois Hollande l-a nominalizat pe bancherul Francois Villeroy de Galhau pentru functia de guvernator al Bancii Centrale a Frantei, transmit Wall Street Journal si Bloomberg.

10 sep, 2015 | Agerpres

Villeroy va deveni membru al Consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE).

Francois Villeroy de Galhau, în vârsta de 56 de ani, a fost director al bancii franceze BNP Paribas si a lucrat în Ministerul de Finante. Ar fi primul bancher din mediul privat care devine guvernatorul Bancii Centrale a Frantei. Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene, si Mark Carney, guvernatorul Bancii Angliei (BoE), au lucrat multi ani la grupul american Goldman Sachs.

Daca Parlamentul aproba numirea lui Villeroy la conducerea Bancii Frantei, acesta va prelua functia la 1 noiembrie, când expira mandatul actualului guvernator, Christian Noyer.

În 2014, BNP Paribas a primit o amenda record, de 8,9 miliarde de dolari, în urma acuzatiilor autoritatilor SUA privind încalcarea sanctiunilor aplicate Iranului, Sudanului si Cubei.

Alti posibili candidati la conducerea Bancii Centrale a Frantei au fost Benoit Coeure, membru în Consiliul guvernatorilor BCE, Laurence Boone, consilierul economic al presedintelui francez, si Claire Waysand, care conduce echipa ministrului francez de Finante, Michel Sapin.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO