1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Imobiliare

Fostul partener de afaceri al lui Gică Popescu a primit PUZ-ul pentru un proiect rezidenţial din apropierea cimitirului Străuleşti

Omul de afaceri Marius Roateş, fost partener al lui Gică Popescu în dezvoltarea Doldora Bazar din Rahova, a primit PUZ-ul pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial din apropierea cimitirului Străulești, pe un teren de circa 9.000 mp. De asemenea, investitorul ar putea vinde terenul, alături de alte suprafețe cumpărate speculativ alături de câțiva parteneri spanioli în timpul crizei imobiliare.

14 iul, 2020 | | ECONOMICA.net

Marius Roateș a intrat în atenția publică prin asocierea cu fostul internațional Gică Popescu, alături de care a dezvoltat centrul comercial Doldora Bazaar din Rahova, închis în 2013 și intrat ulterior în faliment.

Totuși, afacerile acestuia sunt mai apropiate de cele ale partenerilor săi spanioli, printre care se numără și Pedro López Gómez alături de care e administrator în Imobiliara El Parque, compania care dezvoltă proiectul din Străulești, ce va include cel puțin 11 blocuri tip vilă cu două etaje și 45-50 de apartamente.

În 2014, partenerii spanioli ai lui Roateș au inițiat un fond de investiții pe piața românească care voia să dezvolte 1.000 de locuințe pentru clasa de mijloc din București.

Citesște și: Guvernul cumpără 250.000 de tablete pentru elevi

O parte din terenurile acumulate au intrat în etapa de avizare și sunt scoase la vânzare, iar Marius Roateș are participații minoritare în fiecare dintre ele.

Cel mai mare teren deținut de român și spanioli, în suprafață de 5,4 hectare, este în Bragadiru, pe strada Dunării, iar primăria a aprobat un PUZ în octombrie 2017. Un alt teren, amplasat în Sectorul 3, care făcea parte din programul inițial de dezvoltare, are o suprafață de circa 3 hectare și are în etapa de elaborare un PUZ pentru construcția a 8 blocuri cu 11 etaje, iar  parte din el a fost scoasă la vânzare de proprietari cu circa 450.000 de euro.

Citește și: Primăria discută fuziunea dintre Termoenergetica și Energetica Servicii

De asemenea, în primăvara anului trecut, primăria a mai avizat un PUZ al acelorași investitori pe un teren de 18.000 de metri pătrați, parte din fosta fabrică Repacom Obor, pe care se poate construi un ansamblu rezidențial cu 5 blocuri a câte 12 și 15 etaje.

În fine, ultimul teren este cel din nordul Bucureștiului, pentru care spaniolii și Marius Roateș au primit PUZ-ul. În trecut, terenul a fost executat silit și scos la licitație pentru o datorie la Piraeus Bank, însă nu s-au găsit cumpărători, iar anul trecut a fost scos la vânzare de către proprietari cu circa 800.000 de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO