1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Fostul şef al Bursei din Varşovia decide în două luni dacă vine director la Bursa din Bucureşti

„Mă gândesc serios la România“, a declarat Ludwik Sobolewski, fostul preşedinte executiv (CEO) al Bursei din Varşovia, pentru publicaţia poloneză Ekonomia.rp.pl. Sobolewski a fost demis, la începutul anului, pentru că ar fi favorizat finanţarea unui film în care avea să joace iubita sa .

25 iun, 2013 | Ekonomia.rp.pl, | | ECONOMICA.net
(update 26 iun, 2013 12:31) UPDATE: Răspunsul preşedintelui Bursei vine cu o zi întârziere
„Din pacate, in acest moment, nu suntem in masura sa raspundem solicitarilor dumneavoastra din mai multe motive. In primul rand, pentru ca procesul de selectie al viitorului director general al BVB este inca in desfasurare. In al doilea rand, pentru ca BVB a angajat o agentie de recrutare specializata pentru a se ocupa de aceste aspecte si, in al treilea rand, pentru ca BVB, in calitate de companie listata comunica acest tip de informatii, conform procedurii, printr-un raport curent, de indata ce Consiliul de Administratie ia o decizie. Va multumim pentru intelegere“
Lucian Anghel, preşedinte BVB

„Am primit propunerea de a prelua funcţia de director general al Bursei din Bucureşti. Mă gândesc serios la această opţiune. Ştiu că aceasta este o poziţie foarte importantă, când ai o înţelegere profundă a afacerii. Dacă voi lua o decizie pozitivă, atunci toată experienţa obţinută în domeniul afacerii va fi pentru mine de mare ajutor. Decizia finală în această chestiune va fi luată în curs de 2-3 luni“, a declarat Ludwik Sobolewski, fostul preşedinte al Bursei din Varşovia, pentru publicaţia poloneză Ekonomia.rp.pl.

Ludwik Sobolewski a ţinut să sublinieze că nu are de gând să renunţe „la rolurile profesionale pe care le îndeplinesc în prezent“.

Bursa în România este însă mult mai mică decât Bursa din Varşovia (GPW). „Voi începe munca în România, dacă voi avea convingerea profundă că voi putea schimba piaţa de acolo. Bursa din Bucureşti este de multe ori mai mică decât GPW“, a mai declarat Ludwik Sobolewski, în interviul pentru Ekonomia.rp.pl.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) îşi caută un nou director general după ce Victor Cionga a fost demis după nici un an de activitate. Consiliul de administraţie al BVB  a invocat neîndeplinirea sarcinilor, dar Cionga a fost şi victima luptelor dintre diferitele tabere formate printre acţionarii bursei.

La rândul său, Ludwik Sobolewski a fost demis din funcţia de preşedinte al  Bursa din Varşovia (GPW), la începutul anului, în urma acuzaţiilor că s-a aflat în conflict de interese prin susţinerea finanţării unui film, în care iubita sa avea să joace rolul principal.

Iubita lui Sobolewski, Anna Szarek, în vârstă de 27 de ani, este actriţă şi fotomodel.

Ludwik Sobolewski a mai fost în România de două ori, prima dată ca să testeze terenul privind preluarea Bursei din Sibiu de către cea din Varşovia.

 

 

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO