Fostul şef al Volkswagen, Ferdinand Piech, renunţă la acţiunile sale

Fostul preşedinte al Volkswagen, Ferdinand Piëch, a acceptat să-şi vândă majoritatea participaţiei deţinută la firma care controlează cel mai mare producător auto european, reducându-şi legăturile cu VW după mai mult de două decenii de reglementări necontestate, transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - mar, 04 apr. 2017, 07:40
Fostul şef al Volkswagen, Ferdinand Piech, renunţă la acţiunile sale

Familiile Porsche şi Piëch, moştenitorii inventatorului celebrei ‘broscuţe’ şi fondatorul Volkswagen, deţin prin intermediul holdingului Porsche SE aproximativ 52,2% din capitalul grupului auto german. Porsche este al doilea mare contributor după Audi la veniturile grupului Volkswagen AG.

Cele două familii au fost de acord să achiziţioneze o mare parte din participaţia de 14,7% pe care Ferdinand Piëch o deţine la Porsche Automobil Holding SE, exercitându-şi dreptul de preempţiune asupra acţiunilor, a anunţat luni producătorul de automobile sport de lux Porsche SE.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii, dar participaţia totală a lui Ferdinand Piëch în Porsche SE este evaluată la aproximativ un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari).

Ferdinand Piëch, în vârstă de 80 de ani, a demisionat în aprilie 2015 din funcţia de preşedinte al Consiliului de supervizare al grupului Volkswagen, în urma divergenţelor avute cu fostul director general al VW, Martin Winterkorn. După aproximativ şase luni, Winterkorn a demisionat din cauza scandalului emisiilor (Dieselgate).

Vânzarea acţiunilor de către Ferdinand Piëch marchează sfârşitul influenţei uneia din figurile cele mai remarcabile din industria auto mondială, care a avut o relaţie dificilă cu VW.

Piëch a transformat VW dintr-un producător auto regional într-un jucător global, achiziţionând brandurile de lux Bugatti, Bentley şi Lamborghini, şi integrând afacerile brandurilor Skoda şi Seat.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Raportul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) privind înmatriculările de autoturisme din Europa arată ...