1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Franţa amână 'până la noi ordine' livrarea primei nave Mistral către Rusia

Franţa a anunţat marţi amânarea 'până la noi ordine' a livrării primei nave de luptă Mistral comandate de Rusia, livrare suspendată de către Paris până la o rezolvare a crizei din Ucraina, relatează AFP.

25 noi, 2014 | Agerpres

Preşedintele Francois Hollande 'consideră că situaţia actuală din estul Ucrainei nu permite încă' această livrare şi, prin urmare, 'a considerat potrivit să suspende (autorizarea ei), până la noi ordine', a anunţat Palatul Elysee într-un comunicat.

După anunţul Parisului, Ministerul rus al Apărării a precizat că, pentru moment, nu va da Franţa, a relatat agenţia RIA Novosti, citată de Reuters şi AFP.

Franţa şi Rusia au semnat în iunie 2011 un contract prin care armata rusă a comandat două nave portelicopter Mistral în valoare de 1,2 miliarde de euro. Dar această înţelegere a căpătat o turnură politică odată cu criza din Ucraina.

La sfârşitul lunii octombrie, Moscova a afirmat că a fost invitată să primească la 14 noiembrie nava 'Vladivostok', prima din cele două Mistral. Anunţul a fost dezminţit ulterior atât de constructor, cât şi de guvernul francez, pe fondul criticilor venite din partea unor state NATO.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO