1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Fraude de 2 mld. euro, trimise de Curtea de Conturi procurorilor şi nesoluţionate, în ultimii zece ani. Topul din 2015

Curtea de Conturi a raportat 105 sesizări către procurori pentru începerea urmăririi penale în cauze în care s-au constatat prejudicii de cel puţin 500.000 de euro în fiecare caz şi care nu s-au soluţionat. Prejudiciul estimat este de 1,914 miliarde de euro, potrivit unui raport al instituţiei.

11 feb, 2016 | ECONOMICA.net

Doar în anul 2005, Curtea de Conturi a trimis organelor de urmările penală 40 de astfel de sesizări. Cel mai mare prejudiciu înregistrat anul trecut şi trimis procurorilor s-a înregistrat în cazul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Ilfov: aproape 1,19 miliarde de lei. Acuzaţia este de abuz în serviciu, iar dosarul a fost trimis la DNA.

Al doilea caz, ca valoarea a prejudiciilor, vizează Hidroelectrica, şi ar fi fost de 446 de milioane de ei. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, iar raportul de control a fost trimis la DNA.

Al treilea caz ar viza un prejudiciu de 102 milioane de lei, provocat de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, iar concluziile Curţii de Conturi au fost trimise procurorilor DNA.

Vezi ataşat lista cu toate sesizările trimise de Curtea de Conturi procurorilor

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO