Frisbo, platforma logistică pentru magazine online, vrea rulaj de 1 milion de euro în 2014

Frisbo, prima platformă de e-fulfillment din România, activă pe piață din februarie 2014 a rulat, în primele șase luni de activitate comenzi online de peste 500.000 euro și a ajuns la un portofoliu de circa 10 clienți, predominant din zona de fashion și cosmetice. 
Economica.net - lun, 27 oct. 2014, 12:03
Frisbo, platforma logistică pentru magazine online, vrea rulaj de 1 milion de euro în 2014

Compania estimează să atragă, până la finalul anului, un total de 12 clienți, atât din țară precum și din străinătate, vizând în special retailerii interesați să vândă pe piața din România.

Frisbo, platforma de e-fulfillment care preia tot procesul operațional și logistic al magazinului online, estimează un rulaj total de 1 milion de euro pentru clienții din portofoliu, în aceeaşi perioadă.

Compania gestionează, deja, procesele operaționale și logistice a 10 business-uri din țară, localizate în orașe precum București, Cluj-Napoca, Brașov, Zalău, Sibiu și Oradea, dar și din afară, din țări precum Germania și Republica Moldova, care urmează să vândă online în România.

„Modul în care am început să creștem și să fim percepuți de comercianți ne confirmă faptul că e-fulfillmentul este un serviciu necesar în online-ul românesc, mai ales dacă ne raportăm la startup-uri și la retailerii străini care vor să vândă în România și, din motive evidente, preferă să o facă online”, declară Bogdan Colceriu, CEO Frisbo.

Potrivit acestuia, în prezent, depozitul Frisbo din Brașov, cu o capacitate integrală de 1.400 de metri pătrați, este ocupat în proporție de 20% și pregătește pentru livrare o medie de câteva sute de comenzi pe zi. Serviciul de e-fulfillment a livrat, în total, de la momentul lansării, mai bine de 100.000 de produse cumpărate online.

 „Clienții sunt tot mai deschiși la ideea de e-fulfillment, un serviciu care le ușurează extraordinar activitatea de zi cu zi, permițându-le, contra unui cost fix, simplu de urmărit, să se concentreze exclusiv pe creșterea magazinului, în termeni de poziționare, marketing și produse comercializate. Un alt avantaj extrem de important al externalizării prin e-fulfillment este reducerea semnificativă a costulurilor opraționale, care, automat scad cu până la 50%”, adaugă CEO-ul Frisbo.

Conform specialiștilor Frisbo, un control amănunțit al costurilor operaționale este esențial pentru competitivitatea comercianților online, acestea riscând să ajungă și până la 15% din prețul final al produselor comercializate.

E-Fulfillment este un serviciu logistic adresat magazinelor online pentru preluarea operaționalului acestora. Asta înseamnă că proprietarul magazinului online se concentrează pe construcția platformei, alegerea furnizorilor, alcătuirea prețurilor, promoțiile și marketarea magazinului său în timp ce externalizează depozitarea, procesarea, asamblarea și livrarea comenzilor.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...