1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Garanti Bank a atras 300 de milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni negarantate

Garanti Bank a atras 300 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni negarantate în lei, deschisă în data de 26 mai şi închisă anticipat pe 27 mai, datorită subscrierii integrale.

28 mai, 2014 | Agerpres

Conform unui comunicat al băncii, remis, miercuri, AGERPRES, Garanti Bank urmează să depună documentaţia necesară în vederea admiterii în cel mai scurt timp la tranzacţionare a obligaţiunilor pe piaţa reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

Valoarea nominală totală a obligaţiunilor oferite a fost de 230 milioane de lei, cu posibilitatea creşterii la maximum 300 de milioane de lei. Obligaţiunile emise au o rată anuală a dobânzii de 5,47%, cu scadenţă în 2019. Având în vedere că în cea de-a doua zi de la lansarea emisiunii de obligaţiuni nivelul subscrierilor l-a depăşit pe cel maxim anunţat, oferta a fost închisă anticipat în data de 27 mai.

Vânzarea obligaţiunilor a fost intermediată de BRD - Groupe Societe Generale.

'Suprasubscrierea la această emisiune de obligaţiuni demonstrează interesul crescut şi încrederea investitorilor în Garanti Bank şi potenţialul nostru de dezvoltare. Ne bucură succesul acestei tranzacţii, deoarece ne oferă o serie de beneficii, precum diversificarea surselor de finanţare şi stimularea creditării clienţilor noştri', a declarat directorul general al Grupului Garanti România, Ufuk Tandogan.

Grupul Garanti România reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN). Cele două IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar - vehicule, echipamente şi imobiliar şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, precum şi credite de consum. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală pentru mai mult de 500.000 de clienţi.

Grupul Garanti este deţinut de Turkyie Garanti Bankasi (TGB), o bancă universală cu servicii de top în toate segmentele de business. TGB are peste 10 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Prezentă în România din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienţi şi şi-a extins prezenţa naţională prin sucursale şi canale alternative, ajungând la o reţea extinsă de 287 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienţii băncii, pentru tranzacţii cu sau fără card.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO