Garanti Bank România raportează o creştere cu 8,4% a veniturilor nete consolidate, în S1 din 2014

Veniturile nete consolidate raportate de către Grupul Garanti România au ajuns, în primul semestru din 2014, la 70,2 milioane de euro, în creştere cu 8,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net consolidat s-a situat la 16,9 milioane de euro, arată rezultatele financiare publicate, luni, de către instituţia bancară.
Economica.net - mar, 29 iul. 2014, 06:04
Garanti Bank România raportează o creştere cu 8,4% a veniturilor nete consolidate, în S1 din 2014

În prima jumătate a anului în curs, activele totale ale Garanti Bank România s-au ridicat la 2,02 miliarde de euro, mai mult cu 14,7% în comparaţie cu anul 2013.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, Garanti Bank, parte a Grupului financiar, a înregistrat, la finele lunii iunie a.c,, venituri nete de 57,7 milioane de euro (+8,6% faţă de perioada similară a anului trecut) şi un profit net de 13,9 milioane euro.

În plus, în comparaţie cu primul semestru din 2013, numărul de clienţi a crescut cu 11,9%, volumul total de credite din toate segmentele (IMM-uri, corporate şi retail) a atins valoarea de 1,47 miliarde de euro, în creştere cu 8,8%, iar volumul de depozite s-a mărit, de asemenea, cu 45,3%.

Instituţiile financiare nebancare din cadrul Grupului au înregistrat profit, după cum urmează: Garanti Credite de Consum (marcă sub care funcţionează Ralfi IFN SA) a consemnat un profit de 1,3 milioane de euro (creştere de 36,7%), Garanti Leasing (marcă sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) – profit de 1,34 milioane euro (+0,8%) şi Garanti Credite Ipotecare (marcă sub care funcţionează Domenia Credit IFN SA) – profit 400.000 de euro.

În luna martie 2014, Garanti Bank şi Garanti Credite Ipotecare au anunţat iniţierea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor două companii în România, finalizarea acestora fiind estimată până la sfârşitul anului în curs, după obţinerea aprobărilor din partea Băncii Naţionale a României /BNR/ şi îndeplinirea tuturor formalităţilor legale.

Grupul Garanti România reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marcă sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marcă sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Cele două IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar, şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, precum şi credite de consum. Banca şi cele două instituţii non-financiare oferă servicii financiare pe piaţa locală pentru mai mult de 500.000 de clienţi.

Grupul Garanti România este deţinut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), a doua bancă privată din Turcia, ca mărime, cu peste 10 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, dar şi retail.

În primele şase luni ale anului 2014, Turkiye Garanti Bankasi A.S. a înregistrat un profit net de 1,57 miliarde lire turceşti (536,41 milioane euro), iar valoarea activelor totale ale Garanti Turcia s-a ridicat la 203,62 miliarde lire turceşti (69,5 miliarde euro), în timp ce contribuţia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash şi non-cash) în valoare de 155,95 miliarde lire turceşti (53,25 miliarde euro).

Prezentă în România din anul 1998, Garanti Bank deţine o reţea extinsă de aproape 300 bancomate inteligente şi 78 de agenţii.

Te-ar mai putea interesa și
Caniculă în București în următoarele trei zile
Caniculă în București în următoarele trei zile
Canicula și disconfortul termic ridicat vor caracteriza vremea din București în următoarele trei zile, iar termometrele vor arăta temperaturi maxime de 38 de grade Celsius, informează......
Autostrada A1 Lugoj – Deva: 800 de muncitori, mobilizați pe lotul tunelurilor. Când vom vedea prima „lumință”
Autostrada A1 Lugoj – Deva: 800 de muncitori, mobilizați pe lotul tunelurilor. Când vom vedea prima „lumință”
Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a transmis luni imagini de pe șantierul lotului 2 (Margina - Holdea) al Autostrăzii ...
Compania care deține în România lanțurile Kenvelo, Lee Cooper și Timeout a intrat în insolvență la propria cerere. Ce se întâmplă cu magazinele
Compania care deține în România lanțurile Kenvelo, Lee Cooper și Timeout a intrat în insolvență la propria cerere. ...
Montecristo Retail RO, compania care operează Kenvelo, Lee Cooper și Timeout pe piața locală a intrat în insolvență ...
63% dintre români își pot achita toate facturile lunare, dar le rămân foarte puțini bani pentru economii sau activități recreative – sondaj Voice of Consumer
63% dintre români își pot achita toate facturile lunare, dar le rămân foarte puțini bani pentru economii sau activități ...
Aproape două treimi dintre românii (63%) care au participat la sondajul Voice of the Consumer 2025 realizat de PwC afirmă ...