Garda de Mediu vrea să cumpere 21 de autoturisme prin Programul Rabla, contra sumei de 986.000 lei

Garda Naţională de Mediu /GNM/ vrea să-şi completeze parcul auto şi în acest sens a postat pe site-ul e-licitatie.ro un anunţ de licitaţie deschisă pentru achiziţionarea unui număr de 21 de autoturisme prin intermediul Programului 'Rabla' 2013.
Economica.net - lun, 21 oct. 2013, 09:55
Garda de Mediu vrea să cumpere 21 de autoturisme prin Programul Rabla, contra sumei de 986.000 lei

Potrivit documentului, autoturismele vor fi ajunge la Comisariatul General al GNM, iar valoarea estimată a contractului, valabil 20 de zile de la data atribuirii, se ridică la 986.009 lei (inclusiv TVA).

Garanţia care trebuie depusă de către cei interesaţi este de 15.903 lei şi va fi constituită sub formă de scrisoare de garanţie bancară sau prin virament bancar/instrument de garantare emis în condiţiile legii de o societate bancară sau de o societate de asigurări, în contul de garanţie al Comisariatului General al GNM.

Suma ce va fi plătită pentru cele 21 de autoturisme va fi suportată din bugetul de stat, iar din punct de vedere al procedurii este nevoie de încadrarea în perioada de valabilitate a tichetelor prevăzute în Programul de stimulare a reînnoirii parcului auto naţional Rabla 2013.

Instituţia preconizează participarea la licitaţie a unui număr de cinci agenţi economici. Clasamentul celor mai bune oferte se va întocmi în ordinea descrescătoare a cifrei de afaceri medii pe ultimii trei ani.

Conform anunţului, termenul-limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la acestea este 1 noiembrie 2013, ora 11,00.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 noiembrie 2013, ora 9,30, iar deschiderea documentelor se va face în aceeaşi zi, la ora 11,00.

Fondul pentru Mediu a emis, în sesiunea din 2013 a Programului ‘Rabla’, 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice, iar cumularea eco-tichetului cu tichetul clasic este posibilă numai în cazul achiziţionării unui autovehicul electric.

Pentru stimularea cumpărării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km, precum şi a unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. AFM precizează faptul că la achiziţionarea unui autovehicul de acest tip se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

Termenul în care proprietarul unui autovehicul trebuie să obţină certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul va fi de maxim 10 zile. În termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul şi deţin un tichet valoric îl pot depune la producătorul/dealerul auto acceptat în program, fără a depăşi termenul de 20 noiembrie 2013.

Datele oficiale relevă că, prin Programul ‘Rabla’, derulat anual din 2005 şi până în prezent, au fost casate 459.775 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 225.869 autoturisme noi.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...