Gebrüder Weiss România raportează o creștere record de 43% a cifrei de afaceri în 2021

Compania Gebrüder Weiss România, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de transport și soluții logistice, a raportat, la nivelul anului 2021, un avans record cu 43% al business-ului la peste 95,6 milioane de euro (peste 473 de milioane de lei), comparativ cu 2020, când cifra de afaceri a companiei a atins 67,7 milioane de euro (329,9 milioane de lei).
Ion Dobreanu - mar, 02 aug. 2022, 17:18
Gebrüder Weiss România raportează o creștere record de 43% a cifrei de afaceri în 2021

Toate diviziile companiei au înregistrat creșteri ale cifrei de afaceri în anul financiar 2021. Cu toate acestea, rezultatul diviziei de transport aerian și maritim a avut cel mai consistent aport în bilanțul la nivel de companie. Acest lucru se explică prin creșterea de câteva ori a tarifelor pentru expedițiile aeriene și maritime, în contextul deficitului de capacități de transport, la nivel global.

„2021 a fost încă un an cu provocări majore, marcat de volatilitate și impredictibilitate. Mă bucur însă că am reușit să identificăm soluțiile potrivite pentru a diminua efectele negative ale crizei și pentru a rămâne operativi, atât noi, cât și partenerii noștri”, a declarat Viorel Leca, director general al Gebrüder Weiss România.

Pe lângă avansul major raportat la nivel de business, Gebrüder Weiss România a înregistrat anul trecut și o creștere cu 13% a numărului de transporturi efectuate, la 1.174.431 transporturi față de 1.041.708 în 2020. Tonajul mărfurilor transportate a crescut, de asemenea, cu cca. 8% comparativ cu anul anterior, la 1,17 milioane de tone.

Un impact pozitiv în rezultatul companiei l-a avut și creșterea raportată de serviciul Home Delivery, nișat pe livrarea la domiciliu a comenzilor de tip cargo (minim 25 kg). Astfel, în 2021, cifra de afaceri pe acest segment s-a majorat cu 6%, compania efectuând cca. 147.500 de transporturi. Pe lângă partea de transport, sub umbrela Home Delivery, asigurăm, la cerere, și montaj, instalare, colectare ambalaje, eliminarea deșeurilor reprezentate de aparatele vechi, precum și gestionarea retururilor.

„Având în vedere mai ales contextul geo-politic, volatilitatea, dar și majorările de prețuri la principalele categorii de utilități: energie, gaze, combustibil, 2022 s-a dovedit a fi un nou an plin de provocări. Rămânem însă atenți la schimbările din piață, la cerințele și nevoile clienților noștri și ne menținem optimismul că vom identifica în continuare oportunități de dezvoltare”, a afirmat Viorel Leca.

Reprezentantul companiei a subliniat, în plus, că, și în acest an, compania alocă un buget de investiții important ce vizează, în principal, patru categorii: tehnologie, infrastructură, personal și extinderea hub-urilor.

„Ca și până acum, vom continua să investim în pregătirea celor peste 700 de angajați ai companiei prin diferite cursuri de dezvoltare profesională și personală și suntem deschiși să ne extindem echipa dacă proiectele în care vom fi implicați vor necesita acest lucru”, a mai afirmat Viorel Leca.

O altă direcție importantă pentru companie în 2022 este realizarea de investiții dirijate către proiecte de sustenabilitate. Pentru a confirma grija față de mediu a companiei, anul acesta vor fi alocate resurse pentru promovarea serviciului Zero Emissions în rândul clienților Gebrüder Weiss. Prin acesta, partenerii companiei au posibilitatea de a compensa pe deplin emisiile de CO2 generate în timpul transportului mărfurilor lor. Mai mult de atât, furnizorul de transport și logistică calculează și documentează producția de CO2 pentru fiecare transport realizat în întreaga lume pe cale terestră, feroviară, maritimă și aeriană.

Despre Gebrüder Weiss în România

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebrüder Weiss se bazează pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Compania oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo – Home Delivery, iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operațiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga țară.

O data cu lansarea myGW în România, în 2021, și integrarea ETA (en. Estimated Time of Arrival) în portal, clienții companiei au acces la toate informațiile relevante dintr-un singur cont, oricând și de oriunde (status, documente relevante, stocuri, comenzi).

La un an de la lansarea portalului myGW în România, 400 de utilizatori au gestionat prin intermediul portalului 415.000 de transporturi și au plasat 30.000 de comenzi.

 

Te-ar mai putea interesa și
Suzuki va dezvolta la fabrica sa din India un nou model de SUV electric pe care-l va furniza companiei Toyota
Suzuki va dezvolta la fabrica sa din India un nou model de SUV electric pe care-l va furniza companiei Toyota
Suzuki Motor Corporation (Suzuki) şi Toyota Motor Corporation (Toyota) îşi consolidează colaborarea în domeniul vehiculelor electrice prin furnizarea unui SUV electric cu baterie (BEV) dezvoltat......
Compania farmaceutică Teva, amendată de Comisia Europeană cu 462,6 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă
Compania farmaceutică Teva, amendată de Comisia Europeană cu 462,6 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă
Comisia Europeană a amendat compania farmaceutică Teva cu 462,6 milioane de euro pentru că a abuzat de poziţia sa dominantă ...
Ministerul Energiei susține că nu vrea să-i oblige pe prosumatori la audituri de securitate cibernetică, după ce a făcut un proiect de OUG din care asta s-a înțeles
Ministerul Energiei susține că nu vrea să-i oblige pe prosumatori la audituri de securitate cibernetică, după ce a făcut ...
După apariția informațiilor referitoare la obligativitatea de a se face un audit se secturitate cibernetică anual pentru ...
Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, aflat în vizită la Minsk, critică sancțiunile UE împotriva Belarus
Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, aflat în vizită la Minsk, critică sancțiunile UE împotriva Belarus
Şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto a denunţat sancţiunile Uniunii Europene împotriva Republicii Belarus, în timpul ...