Gebrüder Weiss România investește 20 de milioane de euro în cel de-al doilea terminal logistic lângă București

Gebrüder Weiss România, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de transport și soluții logistice, a dat startul construcției unui nou terminal logistic amplasat în Sud Estul Capitalei, în Popești Leordeni.
Andrada Ghira - joi, 08 iun. 2023, 10:30
Gebrüder Weiss România investește 20 de milioane de euro în cel de-al doilea terminal logistic lângă București

Gebrüder Weiss România a cumpărat un teren de 70.000 mp în Popești-Leordeni, unde va construi al doilea terminal logistic. Investiția în noul proiect este de 20 de milioane de euro.

Compania a depășit anul trecut pragul de 100 de milioane de euro ca cifră de afaceri. Austriecii au înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de peste 570 de milioane de lei, circa 114 milioane de euro, în creștere cu 20,5% față de 2021, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

„Am ales zona Popești Leordeni, în Sud-Estul Bucureștiului, deoarece vom fi în vecinătatea autostrăzii A2 și viitorului inel de centură al Bucureștiului A0, beneficiind astfel de infrastructura locală. În plus, prin inaugurarea noului hub, ne vom crește capacitatea de depozitare, ceea ce se va traduce, în cele din urmă, în diversificarea portofoliului și a numărului de clienți”, a declarat Viorel Leca, Director General al Gebrüder Weiss România.

În plus, accesul la autostrada către Constanța va oferi companiei și avantajul de a eficientiza legătura cu terminalul de la malul mării.

Aglomerația tot mai mare a traficului zilnic din București a făcut necesar un al doilea hub în estul orașului. Noua soluție cu două terminale logistice în București face distribuția în interiorul dar și în jurul Capitalei mai eficientă. Construim noul terminal de cross-docking la standarde Gebrüder Weiss pentru a permite creșterea în continuare a afacerii în zona distribuției locale și pentru a extinde portofoliul de clienți. De asemenea, pentru dezvoltarea în continuare a serviciilor de livrare la domiciliu, oferim o zonă de cross-docking adecvată”, a declarat, la rândul său, Thomas Moser, Director and Regional Manager Black Sea/CIS Gebrüder Weiss.

Al doilea terminal Gebrüder Weiss

Construcția noului terminal a fost deja începută, urmând ca acesta să fie dat în folosință la finalului acestui an. Noul terminal va avea o suprafață totală de 17.000 de mp, din care 13.500 de mp spațiu de depozitare, iar 3.400 de mp destinat activităților de cross-docking.

“Suprafața terenului este una generoasă, iar acest lucru ne permite ca, pe termen mediu și lung, în funcție de oportunitățile din piață și de nevoile clienților noștri, să extindem zona de depozitare și cross-docking”, a mai spus Viorel Leca.

Noul terminal va pune la dispoziția clienților toată gama de servicii – FTL (Full Truck Load), LTL (Less Than Truckload), transport în regim de grupaj, depozitare și logistică, vamă și livrare la domiciliu prin Home Delivery. De asemenea, acesta va fi un depozit clasa A, în conformitate cu cerințele ADR – acord  referitor la transportul rutier internațional al mărfurilor periculoase. Clădirea va fi una eficientă prin utilizarea panourilor fotovoltaice, climatizarea clădirii cu ajutorul pompelor de căldură și a stațiilor de încărcare pentru mașini și camioane electrice. Noua facilitate va găzdui 90 de angajați, dintre care 60 angrenați în zona de depozitare și 30 în zona de birouri.

“Noul nostru terminal din Popești Leordeni este al doilea hub arondat zonei București. Acesta, alături de cele din Arad, Sibiu, Cluj-Napoca, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova, cumulează o suprafață totală de depozitare și cross-docking de peste 85.000 mp”, a completat Viorel Leca.

Gebrüder Weiss Holding AG cu sediul în Lauterach (Austria) este o companie globală de servicii complete de logistică, cu aproximativ 8.400 de angajați și 180 de locații proprii. În exercițiul financiar recent încheiat, compania a realizat o cifră anuală de afaceri de 3 miliarde de euro (2022).

Prezentă în România din 1994, Gebrüder Weiss se bazează astăzi pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Filiala din Sibiu a fost extinsă în 2022 pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților

Te-ar mai putea interesa și
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, a prezentat rezultate operaționale în creștere în primul trimestru al acetui an....
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia ...
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...