1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Gerea: Chinezii revin în România pentru a discuta despre reactoarele de la Cernavodă

Chinezii revin în România pentru a discuta despre reactoarele de la Cernavodă după ce au fost plecaţi în China să sărbătorească capra de lemn, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Andrei Gerea, la Comisia pentru Transporturi şi Energie din Senat.

03 mar, 2015 | Agerpres

'La Cernavodă chinezii revin la discuţii. Au fost plecaţi să sărbătorească capra de lemn şi acum de întorc. Ne-am întâlnit cu reprezentanţii lor în România. Până acum toate discuţiile acestea cu chinezii au fost o revenire...picătura chinezească, dacă vreţi, la subiecte şi capitole la care nu putem da înapoi. Adică tot timpul pe acorduri, pe legislaţie europeană, naţională şi aşa mai departe. Se pare că şi optica lor s-a schimbat puţin. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar întrevăd o anumită schimbare de atitudine. Acum sunt mai optimist decât eram acum două luni. Aşteptăm cu interes negocierile care vor începe săptămâna acesta cu ei să vedem încotro o luăm', a spus Gerea.

Ministrul Energiei a arătat că pentru acest proiect există un interes şi din partea companiei canadiene Candu ai cărei reprezentanţi s-au alăturat echipei de negociere a chinezilor.

Proiectul reactoarelor 3 şi 4 era evaluat, în luna octombrie a anului trecut, la 6,45 de miliarde de euro, însă studiul de fezabilitate în urma căruia s-a stabilit acest necesar de investiţii va fi revizuit.

Investitorul selectat pentru dezvoltarea proiectului Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă este China General Nuclear Power Corporation (CGN).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO