Germania: Pagubele provocate culturilor agricole de secetă depăşesc un miliard de euro

Sectorul agricol din Germania înregistrează pagube de peste un miliard de euro (1,14 miliarde de dolari), din cauza secetei şi a valurilor de căldură din ultimele săptămâni, transmite DPA, scrie Agerpres. 
Economica.net - Dum, 12 aug. 2018, 08:50
Germania: Pagubele provocate culturilor agricole de secetă depăşesc un miliard de euro
Suma totală a pagubelor înregistrate până acum în landurile germane cele mai afectate a ajuns la 1,1 miliarde de euro, conform unui document consultat de DPA şi care urmează să fie prezentat luni, la o reuniune de criză la care vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale şi federale, scrie Agerpres. 

Numai în landul Schleswig-Holstein, din nordul Germaniei, Ministerul Agriculturii a raportat pierderi de 422 de milioane de euro, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. 

Ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, a cerut landurilor să evalueze pagubele produse recoltelor şi să trimită sugestii pentru atenuarea efectelor secetei. 

În Germania, responsibilitatea pentru acordarea de ajutoare de urgenţă fermierilor revine în principal conducerii celor 16 landuri. 

Luna trecută, fermierii din Germania şi-au intensificat solicitările pentru a primi un ajutor special în valoare de aproximativ un miliard de euro, din cauza pagubelor provocate culturilor agricole de valurile de căldură şi de secetă, dar Guvernul de la Berlin a anunţat că va aştepta până la publicarea raportului privind recoltele, înainte de a lua o decizie. 

Preşedintele Asociaţiei Fermierilor din Germania (DBV), Joachim Rukwied, susţine că seceta a provocat anul acesta culturilor agricole pagube de 1,4 milioane de euro. 

Valurile de căldură şi lipsa ploilor au afectat culturile agricole din Franţa, Germania şi statele de la Marea Baltică, înregistrându-se şi un deficit de nutreţ pentru animale, din cauza pagubelor provocate de secetă culturilor de porumb şi ierbii. 

„Va trebui să achiziţionăm furaje pentru animale la un preţ ridicat”, a declarat Rukwied la postul german de televiziune ZDF. 

Totuşi, ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, susţine că este nevoie de o imagine mai clară iar Guvernul aşteaptă publicarea, în august, a raportului privind recoltele. 

„Atunci vom avea o privire de ansamblu a situaţiei din Germania iar autorităţile vor putea acorda ajutor pe plan local dacă va fi necesar”, a declarat ministrul Agriculturii. 

Germania este al doilea mare producător de cereale din UE, după Franţa.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...