Germanii de la Audi și-au anunțat participarea la Formula 1 mizând pe notorietatea competiției

Marca premium Audi a grupului Volkswagen și-a anunțat intrarea în Formula 1 în cadrul unei conferințe de presă susținută înaintea Marelui Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.
Robert Stan - vin, 26 aug. 2022, 11:45
Germanii de la Audi și-au anunțat participarea la Formula 1 mizând pe notorietatea competiției

Anunțul făcut de Audi, așteptat de mai bine de 1 an, a fost făcut de Markus Duesmann, președintele Consiliului de Administrație al AUDI AG, și de Oliver Hoffmann, membru al Consiliului de Administrație pentru Dezvoltare Tehnică. Aceștia au susținut conferința de presă de la Spa alături de Stefano Domenicali, președinte și CEO Formula 1 și de Mohammed ben Sulayem, președinte al Federației Internaționale de Automobile (FIA).

„Motorsportul este parte integrantă a ADN-ului Audi. Formula 1 este atât o scenă globală pentru brandul nostru, cât și un laborator de dezvoltare extrem de provocator. Combinația dintre performanța ridicată și competiție este întotdeauna un motor al inovației și al transferului de tehnologie în industria noastră. Cu noile reguli, acum este momentul potrivit să ne implicăm. La urma urmei, Formula 1 și Audi urmăresc ambele obiective clare de sustenabilitate”, a declarat Markus Duesmann.

Implicarea Audi în cea mai populară competiție de curse de mașini din lume are ca scop susținerea planului companiei de a deveni mai durabilă și mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Noile reguli tehnice, care se vor aplica din 2026, se concentrează pe o electrificare extinsă și pe combustibili avansați. Formula 1 și-a stabilit obiectivul ambițios de a fi un campionat neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.

Din 2026, puterea electrică a sistemelor de propulsie – constând dintr-un motor electric, baterie, electronică de control și un motor cu ardere – va crește în comparație cu propulsoarele din Formula 1 de astăzi. Motorul electric va fi atunci aproape la fel de puternic ca motorul cu ardere internă (aproximativ 400 kW / 544 CP). Motoarele turbo extrem de eficiente de 1,6 litri funcționează cu combustibil durabil avansat – de asemenea, o condiție prealabilă pentru intrarea Audi în „Marele Circ”.

Dincolo de vestea bună pentru fanii Formulei 1, având în vedere că un nou constructor major intră în competiție, inițiativa celor de la Audi are ca țintă creșterea notorietății. Recunoscut la nivel global, foarte emoționant și avansat din punct de vedere tehnologic campionatul organizează curse pe toate piețele relevante ale mărcii. Fiind o platformă spectaculoasă pentru cele mai solicitante mașini de curse electrificate din lume, este de interes deosebit pentru producătorii de mașini. Audi preia provocarea de a-și demonstra „Vorsprung durch Technik” în acest mediu competitiv.

În 2021, peste 1,5 miliarde de telespectatori au urmărit cursele. Formula 1 este populară pe piețe cheie precum China și SUA, iar tendința continuă să se manifeste chiar și în rândul tinerilor. Pe rețelele de socializare, Formula 1 are acum cu cele mai mari rate de creștere dintre sporturile practicate în întreaga lume.

Unitatea de putere Audi va fi construită la Centrul de competențe Motorsport de ultimă generație din Neuburg an der Donau, nu departe de sediul companiei Audi AG din Ingolstadt.

„Pentru dezvoltarea și fabricarea trenului motopropulsor de Formula 1 ne vom baza pe experiența valoroasă a angajaților noștri din sporturile cu motor. Vom continua să investim în centrul nostru de sport cu motor și, de asemenea, vom recruta profesioniști înalt specializați”, a declarat cu această ocazie directorul general Audi Sport, Julius Seebach.

La Neuburg există deja bancuri de testare pentru motoarele de F1, precum și pentru testarea motoarelor electrice și a bateriilor. În prezent se fac pregătiri suplimentare necesare în ceea ce privește personalul, clădirile și infrastructura tehnică, totul urmând să fie pus în aplicare până la sfârșitul anului. O companie separată, subsidiară a Audi Sport, a fost înființată recent pentru proiectul unității de alimentare.

Audi își va anunța decizia cu privire la echipa cu care se va alinia la startul Formulei 1 în 2026 până la sfârșitul acestui an.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea......
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...