Gitenstein: Uzina Ford are nevoie de infrastructură pentru a produce la capacitate maximă

Ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, a declarat, luni, la Craiova, după o vizită făcută împreună cu premierul Victor Ponta, că uzina Ford are nevoie de infrastructură bine pusă la punct pentru a produce la capacitate maximă.
Economica.net - lun, 29 oct. 2012, 21:17
Gitenstein: Uzina Ford are nevoie de infrastructură pentru a produce la capacitate maximă

Gitenstein a vizitat fabrica Ford împreună cu premierul Victor Ponta, pe tot parcursul vizitei cei doi fiind însoţiţi de către vicepreşedintele pentru Afaceri Guvernamentale, Juridice şi de Mediu al Ford Europa, Wolfgang Schneider.

Ambasadorul SUA la Bucureşti s-a aflat la cea de-a treia vizită la fabrica din Craiova şi a subliniat că Ford are nevoie de drumuri bune pentru ca maşinile să fie livrate la timp.

„Această fabrică are capacitatea de a produce 1.000 de maşini pe zi, la fel ca orice altă mare fabrică de acest tip din SUA. În această idee însă, dacă produci 1.000 de maşini pe zi, trebuie să poţi şi să expediezi şi să livrezi 1.000 de maşini pe zi şi pentru asta este nevoie de infrastructură, iar acest lucru îl vom discuta cu primul-ministru”, a declarat Mark Gitenstein.

Ambasadorul SUA a evidenţiat cooperarea româno-americană în acest domeniu.

„Este un bun exemplu pentru ceea ce companiile americane şi româneşti pot să facă împreună. Avem trei mari companii americane care colaborează în acest parteneriat, nu numai Ford, ci şi Johnson Controls şi IXC care realizează diferite componente pentru autovehicule şi există 4.000 de angajaţi ai Ford în această fabrică şi alţi 1.500-2.000 de angajaţi în cadrul furnizorilor şi mulţi sunt americani”, a spus Gitenstein.

Prezent la Craiova alături de ambasadorul SUA şi de premierul Victor Ponta, vicepreşedintele pentru Afaceri Guvernamentale, Juridice şi de Mediu al Ford Europa, Wolfgang Schneider, a explicat strategia Ford pentru uzina de la Craiova.

„Aceasta este una dintre cele mai moderne şi mai avansate fabrici pe care Ford le deţine în Europa, iar strategia noastră a fost aceea de a produce cel mai modern autovehicul şi cel mai modern motor în România şi strategia a dat rezultate, pentru că ne bucurăm de o cerere foarte mare pentru B-MAX şi de astăzi demarăm startul oficial al campaniei de vânzări în România” a declarat Wolfgang Schneider.

Acesta a completat spunând că se va stabili nivelul producţiei de B-MAX în funcţie de cerinţele pieţei şi se va adapta pe parcurs.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...