1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Imobiliare

Globalworth a achiziţionat o nouă clădire de birouri în nordul Bucureştiului, printr-o tranzacţie estimată la 38 milioane euro

Compania de investiţii imobiliare Globalworth Real Estate Investments Ltd., liderul segmentului de clădiri de birouri din România, a anunţat achiziţia clădirii 'C' a campusului de birouri Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanska.

30 iun, 2017 | Agerpres

Valoarea brută a tranzacţiei este estimată la 38 de milioane de euro, iar încheierea achiziţiei este prevăzută pentru al treilea trimestru din 2017.

Localizat în nordul Bucureştiului, în zona Barbu Văcărescu - Floreasca, campusul Green Court Bucharest este primul proiect realizat de Skanska în România.

Campusul cuprinde trei clădiri de birouri clasa 'A', cu o suprafaţă închiriabilă totală de 54.300 mp. Globalworth deţine deja clădirile 'A' şi 'B' ale complexului, ca urmare a achiziţiilor efectuate în iunie, respectiv decembrie 2015. Clădirea 'C' are o suprafaţă de 16.300 mp şi a primit certificatul LEED Gold pentru eficienţă energetică. În prezent, aici îşi desfăşoară activitatea companii precum General Motors, Orange, Capgemini, ABB, Legand şi Merck.

'Suntem încântaţi să anunţăm achiziţia clădirii 'C', parte din complexul premiat Green Court Bucharest. Aceasta marchează a treia tranzacţie dintre Globalworth şi dezvoltatorul suedez Skanska, în urma căreia Globalworth devine unicul proprietar al complexului Green Court Bucharest. Alături de celelalte proprietăţi pe care le deţinem în această zonă, campusul Green Court Bucharest contribuie la întărirea poziţiei noastre în partea de nord a Central Business District (CBD), cel mai extins şi căutat hub de birouri din Bucureşti. Această tranzacţie reprezintă o etapă foarte importantă pentru îndeplinirea obiectivelor noastre strategice şi pentru consolidarea portofoliului nostru prin clădiri moderne, de înaltă calitate şi eficiente din punct de vedere energetic', a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer şi Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments Ltd.

Proiectul Green Court Bucharest a fost dezvoltat utilizând tehnologii ecologice şi soluţii sustenabile, pentru a minimiza amprenta acestuia asupra mediului şi a reduce semnificativ costurile de operare. Tehnologii moderne, precum faţada eficientă energetic care reduce transferul termic solar, sisteme de iluminat eficiente din punct de vedere energetic, dotate cu senzori de mişcare şi intensitate, oferă un mediu de lucru confortabil.

De asemenea, proprietatea include staţii de alimentare pentru maşinile electrice, zone de parcare pentru biciclete şi facilităţi pentru biciclişti, o curte interioară cu spaţii verzi şi conexiune Wi-Fi gratuită şi un Hub IT în recepţia clădirii 'C', disponibile nu doar pentru angajaţii companiilor, ci şi pentru membrii comunităţii locale.

'Vânzarea celei de-a treia clădiri din cadrul Green Court Bucharest reprezintă încheierea cu succes a primului nostru proiect de dezvoltare de birouri în România. Viziunea noastră pentru acesta a fost să oferim spaţii de lucru inovatoare, productive, care pun în prim plan oamenii şi să aducem totodată o contribuţie la nivelul comunităţii şi al zonei in care este dezvoltat proiectul. Relaţiile pe care le-am construit cu partenerii noştri confirmă îndeplinirea acestor obiective. Dorim să mulţumim atât chiriaşilor noştri, cât şi Globalworth pentru încrederea lor şi pentru cooperare', a declarat Marcin £apiñski, managing director Skanska Property pentru România şi Ungaria.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare care activează în Europa Centrală şi de Sud-Est, axată cu precădere pe piaţa din România. Portofoliul de investiţii imobiliare în România avea o valoare estimată la 983,3 de milioane de euro la 31 martie 2017

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO