1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

IT&C

Google a finalizat transformarea în Alphabet

Google s-a transformat în Alphabet Inc. Începând de luni, Google este tranzacţionată pe bursă sub denumirea Alphabet, companie care va îngloba operaţiunile de publicitate pe internet, hărţi, platforma YouTube şi divizia de cercetare, cunoscută pentru maşinile Google fără şofer care filmează pentru serviciul Street View sau pentru ochelarii Glass.

05 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Procedural, fiecare acţiune Clasa A şi Clasa C a Google se va transforma într-o acţiunile Alphabet Clasa A, respectiv Clasa C, care vor fi tranzacţionate începând de luni pe piaţa Nasdaq, transmite Reuters. Simbolul "GOOG" rămâne neschimbat

Reorganizarea Google a fost anunţată în luna august şi are rolul de a separa afacerile mari generatoare de venituri ale companiei de diviziile de cercetare şi dezvoltare, care se ocupă cu proiecte mai fanteziste, precum maşinile fără şofer, baloanele de mare altitudine folosite pentru a conecta la internet zone izolate de pe glob sau lentilele de contact inteligente, cu aplicaţii în medicină.

Compania controlează afacerile de bază este denumită Google şi condusă de Sundar Pinchai, CEO, iar divizia Alphabet, responsabilă cu proiectele "science-fiction" ale grupului, este coordonată de cofondatorul Google Larry Page, iar fiecare subdivizie va avea propriul director general.

Google şi Alphabet îşi vor raporta separat rezultatele în cadrul Alphabet Inc.

Acţionarii şi investitorii au salutat reorganizarea, considerând că va conferi mai multă vizibilitate performanţelor financiare solide ale afacerilor mari generatoare de venituri ale Google.

TAGURI

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO