1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Google a găsit un nou defect grav la Android care afectează telefoanele Pixel, Samsung și Huawei

Cercetătorii Google au descoperit o vulnerabilitate neatacată pe propriul sistem de operare Android care afectează telefoanele Pixel 1 și 2, Huawei P20, Samsung Galaxy S7, S8 și S9, dar și alte dispozitive.

05 oct, 2019 | | ECONOMICA.net

Gigantul tech a dezvăluit problema la doar șapte zile de la găsirea ei, deoarece amenințarea este una de tip "Ziua 0" care este deja exploatată.

Potrivit Bitdefender, amenințările de tip Ziua 0 sau programele malware necunoscute evită, de regulă, soluțiile tradiționale de protecție antivirus/antimalware. Acest atacuri cibernetice întrerup activitatea companiilor, cauzând pierderi de timp și bani sau compromițând date confidențiale.

În mod ciudat, eroarea - care afectează sistemul de operare Android 8.x și versiunile ulterioare - a fost descoperită și cuprinsă într-un patch în decembrie 2017 pe versiunile anterioare ale sistemului de operare. Totuși, soluția nu a fost transmisă la versiuni mai noi.

Defectul a fost descoperită de echipa Google Project Zero, iar grupul său de analiză a amenințărilor consideră că a fost utilizat în atacurile din lumea reală a Grupului NSO din Israel. Acea companie a fost implicată în trecut în atacuri asupra drepturilor omului și a activiștilor politici.

Google a spus că "Ziua 0" nu este la fel de periculoasă ca altele din trecut, deoarece „necesită instalarea unei aplicații dăunătoare pentru potențiala amenințare”, a spus un reprezentant Android. Asta înseamnă că nu poate fi declanșat de un browser web sau altă aplicație fără amenințări suplimentare aflate deja în derulare.

Google a înfuriat alte companii tech în trecut, pentru că a dezvălit vulnerabilități înainte de a fi integrate în patch-uri, dar cel puțin, în cazul de față, urmează propriile sale orientări. Compania a spus că a notificat partenerii Android și a pus patch-ul disponibil pentru Android Common Kernel.

"Dispozitivele Pixel 3 și 3a nu sunt vulnerabile, în timp ce dispozitivele Pixel 1 și 2 vor primi actualizări pentru această problemă ca parte a actualizării din octombrie", a adăugat echipa. Alte dispozitive afectate sunt Xioami Redmi 5A, Xiaomi Redmi Note 5, Xiaomi A1, Oppo A3 și Moto Z3.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO