Grampet a lansat activitatea de transport feroviar de marfă în Slovenia

Grampet, cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi Europa Centrală și de Sud-Est, anunță lansarea operațiunilor Train Hungary – sucursala Ljublijana în Slovenia, extinzându-și astfel activitatea diviziei de transport feroviar de marfă la zece țări din regiune.
Economica.net - joi, 25 feb. 2021, 07:43
Grampet a lansat activitatea de transport feroviar de marfă în Slovenia

„Extinderea pe piața de profil din Slovenia se încadrează în strategia de eficientizare și interconectare a serviciilor pe care le oferim clienților noștri internaționali. Operatorii noștri sunt prezenți cu licențe de transport/certificat de siguranță pe opt rețele europene și realizează, astfel, un circuit complet al schimburilor de marfă, rezultând o interoperabilitate regională mai puternică printr-o conectivitatea mai bună. Primele săptămâni de activitate în Slovenia au generat rezultate foarte bune, în linie cu perspectivele întregii activități de transport internațional de marfă din cadrul grupului Grampet”, spune Gruia Stoica, președintele grupului Grampet – Grup Feroviar Român.

Divizia, care include operatorii Grup Feroviar Român, Train Hungary Budapesta, Train Hungary – sucursala Zagreb, Bulgarian Railway Company, Eurorail Logistics doo Serbia, Grampet Cargo Austria și Train Hungary – sucursala Ljublijana, oferă soluții logistice complexe prin intermediul unei flote de aproximativ 20.000 vagoane și 400 locomotive.

„Per ansamblu, acești operatori generează o parte importantă din cifra noastră anuală de afaceri, cele mai importante rezultate fiind înregistrate în Ungaria, Croația și Bulgaria, unde creștem susținut, de la an la an”, continuă Gruia Stoica.

În 2013, grupul a preluat uzina de vagoane Debrecen Vagongyár din Ungaria, un lider cu tradiţie pe piaţa reparatorie de material rulant din Europa. 

Recent, Grampet a anunțat achiziționarea terenului de 28 de hectare pe care se află fabrica, la prețul de 6,5 milioane de euro. 

„Toate aceste operațiuni sunt profitabile și își sporesc contribuția la rezultatele consolidate de grup în fiecare an. Pentru noi, acest succes este o dovadă clară că antreprenorii români pot concura de la egal la egal pe piața internațională, alături de liderii industriilor de profil. În ceea ce ne privește, suntem optimiști că există oportunități importante de consolidare și creștere regională în următorii ani, în contextul marilor proiecte de infrastructură anunțate la nivel european și al reașezării lanțurilor globale de distribuție post-pandemie. Obiectivul financiar este să creștem contribuția diviziei noastre internaționale la 30% din cifra de afaceri anuală în următorii cinci ani, atât prin consolidarea activităților existente, cât și prin intrarea pe noi piețe”, conchide Gruia Stoica. 

Grupul Grampet este cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi din Europa Centrală și de Sud-Est, având în jur de 7.000 de angajați. 

Înființată acum mai bine de 20 de ani, a devenit prima multinațională cu capital românesc, extinzându-se pe rând în Bulgaria (2004), Ungaria (2005), Republica Moldova și Germania (2010), Austria și Slovacia (2012), Croația (2016), Serbia (2018), Grecia (2019) și Slovenia (2021). În prezent analizează extinderea pe alte șase piețe europene – Macedonia, Muntenegru, Slovacia, Cehia, Belgia și Olanda.

Te-ar mai putea interesa și
România are cele mai multe exploataţii viticole din UE, dar şi cele mai mici
România are cele mai multe exploataţii viticole din UE, dar şi cele mai mici
România avea în 2020 un număr de 844.015 exploataţii viticole, adică echivalentul a 37,9% din cele 2,2 milioane de exploataţii viticole care existau în întreaga Uniune Europeană, arată......
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste trei miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste trei miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 3,061 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 1,55%, în această săptămână, ...
Pariul câştigător al vinurilor din Republica Moldova – AFP
Pariul câştigător al vinurilor din Republica Moldova – AFP
În micul sat Pereni din Republica Moldova, Nicolae Tronciu şi-a lansat propria sa marcă de vin, în urmă cu patru ani, ...
Variola maimuţei: niciun caz confirmat în România. Cum se transmite, ce simptome are, unde a fost confirmată – răspunsurile MS
Variola maimuţei: niciun caz confirmat în România. Cum se transmite, ce simptome are, unde a fost confirmată – ...
Ministerul Sănătăţii a publicat o serie de întrebări şi răspunsuri despre variola maimuţei, furnizate de Organizaţia ...