1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Maşinile chinezeşti se întorc în România - Două SUV-uri şi un pick-up Great Wall, asamblate în Bulgaria

Compania Alexandros Motors estimează că va vinde pe piaţa românească, anul viitor, 400 de automobile Great Wall, produse la fabrica Lovech din Bulgaria, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul general al companiei, Bogdan Ciocâlteu. Great Wall Motors este unul dintre cei mai mari producători auto chinezi.

11 aug, 2014 | Agerpres

Maşinile sunt asamblate în Bulgaria cu piese importante din China (CKD), iar pe masură ce piaţa europeană va creşte pentru Great Wall în ţara vecină există în plan construirea unor secţii de sudură şi vopsitorie, astfel încât mica fabrica din Loveci să devină o adevarată uzina de producţie, nu doar una de asamblare.

Pe piaţa romaneasca sunt disponibile modelele H5 (SUV bazat pe Hover CUV; a ieşit din producţie şi vor fi vândute doar maşinile rămase pe stoc), H6 (SUV compact de dimensiunile lui Nissan Qashqai, mai scump decât Dacia Duster, dar mai ieftin decât concurenţii coreeni şi japonezi - versiunea de top costa circa 24.700 euro cu TVA) şi Steed (pick-up).

Alexandros Motors, care face parte din Alexandrion Group România, a semnat luni cu Litex Motors JSC Bulgaria un contract de distribuţie exclusivă pentru automobilele Great Wall Motor în România.

Distribuţia şi mentenanţa automobilelor va fi asigurată prin intermediul unei reţele de 20 de dealeri, iar reţeaua de distribuţie va fi lansată până la finalul lunii septembrie.

În România vor fi lansate trei modele - două SUV-uri (sport utility vehicle) H5 şi H6 şi pickup-ul (camioneta) Steed 5, poziţionate ca preţ sub modelele sud-coreene şi japoneze, dar peste SUV-ul autohton Dacia Duster.

Spre exemplu, SUV-ul Great Wall H6, echipat 'full-option', va costa pe piaţa românească 24.700 euro (cu TVA inclusă), iar pickup-ul Steed 5 va costa 14.000 de euro.

Great Wall Motor este cel mai mare producător privat de maşini SUV şi pickup din China, iar în martie 2013 a depăşit pragul de un milion de maşini vândute. Compania chineză exportă în Europa, Australia, Africa, America Centrală şi de Sud, Orientul Mijlociu şi Asia şi deţine unităţi de producţie în Rusia, Bulgaria, Ecuador, Iran şi Egipt.

Maşinile Great Wall au mai fost comercializate în România în urmă cu câţiva ani. În 2007 şi 2008, în România au fost vândute peste 300 de SUV-uri Hover CUV, produse de Great Wall.

Noile modele care vor fi comercializate în România sunt echipate cu motoare diesel şi pe benzină, o noutate fiind turbodieselul de doi litri şi 144 CP, realizat de chinezii Great Wall.

După o colaborare de opt ani cu Great Wall Motor, Alexandros Motors se alătură reţelei europene de distribuitori pentru compania chineză, din care mai fac parte firme din Bulgaria, Italia, Marea Britanie, Macedonia, Serbia şi Slovenia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO