1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Grecia a rambursat datoria de 3,4 miliarde de euro către BCE

Grecia a rambursat joi către Banca Centrală Europeană (BCE) o datorie în valoare de 3,4 miliarde de euro, după aprobarea miercuri de către miniştrii de Finanţe din zona euro a noului program de asistenţă şi deblocarea unei prime tranşe de ajutor în valoare de 23 de miliarde de euro către această ţară, au declarat pentru AFP surse din apropierea Guvernului de la Atena.

20 aug, 2015 | Agerpres

Suma, din care 3,2 miliarde de euro reprezintă principalul şi 200 milioane de euro dobânzile, a fost rambursată joi dimineaţă. În plus, Grecia a rambursat joi şi cele 7,16 miliarde de euro reprezentând un împrumut de urgenţă acordat luna trecută de partenerii din zona euro, împrumut care a permis autorităţilor de la Atena să-şi achite arieratele către FMI precum şi plată anterioară către BCE, scrie Agerpres.

Miniştrii de finanţe din zona euro au aprobat miercuri seară deblocarea unei prime tranşe de ajutor pentru Grecia. Această primă tranşă de 23 miliarde de euro este împărţită în 10 miliarde care vor fi plasate într-un cont destinat recapitalizării băncilor greceşti şi 13 miliarde de euro care îi vor permite Atenei s-şi achite datoriile către BCE şi FMI. Rămân trei miliarde de euro din această primă tranşă care vor fi acordate în septembrie-octombrie în funcţie de reformele puse în aplicare, a precizat vinerea trecută şeful MES, germanul Klaus Regling, după o întâlnire a miniştrilor de finanţe din zona euro la Bruxelles.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO