1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Grecia modifică legislaţia pentru a creşte gradul de capitalizare a băncilor

Băncile greceşti urmează să beneficieze de o majorare a capitalului ca urmare a modificărilor aduse legislaţiei referitoare la activele privind impozitul amânat, în avanpremiera testelor de stres derulate luna viitoare de Banca Central Europeană, transmite Reuters.

25 sep, 2014 | Agerpres

Potrivit unui proiect de lege al Ministerului de Finanţe, care ar urma să fie spus votului în Parlament în data de 30 septembrie, o parte din activele privind impozitul amânat ar urma să fie convertite în scutiri de taxe, pe care băncile le pot include în capitalul lor. Această modificare legislativă, similară cu acte adoptate în Portugalia, Spania şi Italia, ar avea un impact semnificativ asupra capitalizării băncilor care vor fi supuse testelor BCE.

Patru mari bănci greceşti ar urma să fie testate de BCE, Eurobank Ergasias SA, National Bank of Greece SA, Piraeus Bank SA şi Alpha Bank, toate prezente şi pe piaţa din România.

'Piaţa se aştepta la această lege. Este o veste bună pentru că va îmbunătăţi gradul de capitalizare al băncilor înaintea testelor de stres' a declarat Natasa Roumantzi, analist la Piraeus Securities.

National Bank, Piraeus Bank şi Alpha Bank sunt controlate de fondul de sprijinire a băncilor HFSF. Împreună cu Eurobank, cele patru bănci controlează aproximativ 90% din industria bancară din Grecia şi au fost recapitalizate deja de două ori după pierderile masive suferite ca urmare a participării lor la programul de restructurare a datoriilor Greciei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO