1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

News

Grecia: Veniturile record din turism în 2018, de 16 miliarde de euro

Anul 2018 a depăşit toate recordurile pentru sectorul turismului din Grecia, înregistrându-se 33 de milioane de vizitatori străini şi venituri de peste 16 miliarde de euro, a anunţat marţi ministrul Turismului, Elena Kountoura, informează publicaţia Greek Reporter.

29 ian, 2019 | Agerpres

În 2017, veniturile din turism s-au situat la 14,6 miliarde de euro, înregistrându-se 30,2 milioane de vizitatori străini.

Într-un interviu acordat Alpha TV, oficialul elen a subliniat contribuţia semnificativă a turismului la economia Greciei, în special în comerţ, construcţii şi în sectorul imobiliar.

Deşi Elena Kountoura şi-a exprimat speranţa că şi în acest an numărul turiştilor va creşte cu peste 10%, în linie cu tendinţa din ultimii ani, ea a avertizat că 2019 va fi un an dificil, iar sectorul turismului din Grecia s-ar putea confrunta cu diverse provocări. În primul rând Brexitul, care ar urma să afecteze creşterea economiei europene, apoi problemele cu care se confruntă companiile aeriene low-cost, din cauza cărora este afectată planificarea zborurilor.

În plus, Grecia se confruntă cu o concurenţă sporită a ţărilor din afara UE, care au adoptat "subvenţii agresive" în sectorul turismului, inclusiv bugete "mamut" pentru publicitate, care depăşesc cu mult banii alocaţi de autorităţile de la Atena, a explicat Kountoura.

Grecia, a şasea cea mai vizitată destinaţie turistică din Uniunea Europeană, se bazează pe monumentele istorice şi plajele sale pentru relansarea economică. Sectorul turismului este principala sursă de venit a Greciei, fiind responsabil pentru 17% din PIB, cu 20% din populaţie angajată.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO