1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Extern

Grecii caută în Rusia cumpărători pentru circa 300 de hoteluri

Proprietarii a circa 300 de hoteluri din Grecia încearcă sã găsească investitori în Rusia pentru a vinde unităţile de cazare, a declarat un oficial al Asociaţiei Companiilor Elene din Turism, citat de cotidianul Kathimerini.

22 noi, 2013 | Mediafax

Hotelierii eleni au transmis deja informaţiile relevante ambasadei Rusiei din Atena, a declarat preşedintele onorific al organizaţiei, Nikos Angelopoulos.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Companiilor Elene din Turism, Andreas Andreadis, se va întâlni cu oficiali ai băncilor în zilele următoare, pentru a găsi o soluţie la problemele de finanţare din turism.

Andreadis a declarat la începutul săptămânii că se aşteaptă ca încasările Greciei din turism să crească anul următor cu 13%, la nivelul record 13 miliarde de euro, sporind astfel şansele economiei de a ieşi din recesiune în 2014, conform aşteptărilor guvernului şi instituţiilor internaţionale.

Prerezervările pentru sezonul de vară din Marea Britanie au crescut cu 10%, indicând un număr mai mare de turişti anul următor, a declarat şeful organizaţiei, Andreas Andreadis, pentru agenţia Reuters. Marea Britanie este una dintre cele mai importante pieţe turistice pentru Grecia, alături de Germania.

"Proiecţia noastră iniţială pentru 2014 este că vom înregistra peste 18 milioane de sosiri, un nou record, precum şi venituri record, estimate la 13 miliarde de euro", a spus el.

Turismul asigură aproximativ 17% din PIB al Greciei, în valoare de 185 miliarde de dolari.

Guvernul elen, FMI şi Comisia Europeană se aşteaptă ca Grecia să revină pe creştere economică în 2014, după şase ani consecutivi de recesiune.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO