1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Grecii de la Drakos Polemis vor construi o fabrică de pompe la Giurgiu, printr-un joint venture cu Aversa SA

Grecii de la Drakos Polemis Pumps Group au intrat într-un joint venture cu Aversa SA și urmează să construiască în Giurgiu o fabrică pentru producerea de pompe mari a căror capacitate va ajunge la 50.000 mc pe oră și pentru construcția căreia vor investi 9 milioane de euro. În același spațiu va fi amenajată o Stație de Testare Hidraulică, unde va fi posibilă testarea pompelor cu motoare cu o putere de până la 3 MW. Construcția va demara la jumătatea anului viitor.

27 oct, 2020 | ECONOMICA.net

„În anul 2018 toate activele intangibile ale companiei Aversa, inclusiv capitalul intelectual, planurile de construcție, brevetele, know-how-ul, lista de referință cu elemente detaliate ale pompelor instalate în România şi în străinătate şi alte elemente de tehnologie, au fost transferate companiei Aversa-DP PUMPS care face parte din grupul elen de pompe industriale DP PUMPS GROUP, care are o istorie de 65 de ani şi e prezentă în majoritatea părților lumii fie cu fabrici, birouri de vânzări și asistență tehnică”, spun oficiali ai grupului Drakos Polemis.

Potrivit acestora, compania are un buget de 9 milioane de euro pentru construcția fabricii din Giurgiu, iar fabrica va fi gata spre sfârșitul anului 2022.

Citește și: Anulată de două ori, licitația pentru 20 trenuri inter-regionale a fost suspendată azi

În septembrie 2013, Michael Topolinski a cumpărat la licitație producătorul de pompe Aversa pentru 17,3 milioane de euro. La mai puțin de o lună de la licitație, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a contestat în instanță vânzarea fabricii și de atunci au apărut probleme juridice nesoluționate până astăzi.

Citește și: S-a finalizat cea mai mare tranzacţie cu terenuri din ultimii 10 ani. SIF Banat Crişana a preluat Doosan IMGB

La finele anului trecut, Topolinski a vândut jumătate din terenul fostei fabrici Textile Dacia din cartierul Bucureștii Noi companiei suedeze Skanska pentru peste 23 milioane de euro, preț la care a devenit cea mai mare tranzacție cu teren a anului. Acolo, cele două părți vor construi un proiect de birouri, care va include 7 clădiri.

Pe cele 10 hectare de teren ale Aversa din zona Obor, Topolinski a anunțat că vrea să construiască „cel mai mare complex rezidențial din mijlocul Bucureștiului“, denumit Skylight Residence, care va include câteva sute de apartamente, birouri și retail.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO