GreenWEEE investeşte 10 milioane de euro într-o nouă fabrică de reciclare de echipamente electrice în Buzău

Compania GreenWEEE International investeşte 10 milioane de euro în construcţia unei noi fabrici de reciclare de echipamente electrice şi electronice, în Buzău, pe platforma industrială Frasinu, potrivit unui comunicat remis miercuri de societatea comercială.
AGERPRES - mie, 10 nov. 2021, 12:00
GreenWEEE investeşte 10 milioane de euro într-o nouă fabrică de reciclare de echipamente electrice în Buzău

Construcţia va demara la începutul anului viitor şi va fi operaţională în trimestrul IV al anului.

Proiectul va fi finanţat de OTP Bank România printr-un credit sindicalizat deja existent.

Compania GreenWEEE operează din 2009 o fabrică de reciclare în Buzău şi alta în Câmpia Turzii din anul 2017.

La finalizarea acestei a treia fabrici, capacitatea totală de reciclare a companiei va creşte cu 30%, iar GreenWEEE va avea peste 325 de angajaţi în România, se precizează în comunicat.

Activitatea GreenWEEE este de a obţine din echipamentele electrice şi electronice colectate (echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii etc.) fracţii de înaltă puritate, asimilate în economie ca materii prime secundare, necesare în contextul economic actual.

Deşeurile provin de pe piaţa locală, de la operatori economici autorizaţi pentru preluarea responsabilităţii producătorului, comercianţi de electronice şi electrocasnice, firme de salubritate, colectori, cât şi prin contracte cu mari producători.

Compania este singura unitate din România şi una dintre puţinele din Europa cu licenţa de operare WEEELABEX, pe cinci fluxuri de tratare. Standardul WEEELABEX este o recunoaştere a performanţei în ceea ce priveşte colectarea, logistica şi tratarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

GreenWEEE, parte a parcului integrat de reciclare Green Group, are în cele două fabrici din România o capacitate totală de tratare de 100.000 de tone/an, investiţia în cele două fabrici fiind de 25 de milioane de euro.

Compania reciclează toate categoriile de deşeuri menţionate în legislaţie, baterii şi acumulatori uzaţi, cabluri şi componente din industria automotive.

Începând din 2016, Green Group este deţinut de Abris Capital Partners, un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunităţi mid-market în ţările din Europa Centrală şi de Est, cu investiţii de capital de peste 1,2 miliarde de euro, se menţionează în comunicatul GreenWEEE International.

Te-ar mai putea interesa și
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 de tancuri K2, pentru care Polonia a semnat un contract de achiziţie cu......
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru ...