1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

News

Grevă generală în toate spitalele din ţară în 31 octombrie

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din ţară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare, a anunţat, joi, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu.

15 sep, 2016 | Agerpres

Acesta a precizat că Sanitas şi-a stabilit un calendar de măsuri şi proteste premergătoare grevei din 31 octombrie.

Conform acestui calendar, în fiecare zi de marţi va fi organizată câte o acţiune denumită generic 'O marţi a Sanitas'.

'Începând de astăzi, Consiliul Naţional a hotărât să începem strângerea de semnături în întreaga ţară pentru a putea declanşa conflictul de muncă. Astfel, pe 20 septembrie vom picheta Ministerul Muncii cu peste 200 de oameni, pe 27 septembrie vom picheta Ministerul Finanţelor Publice tot cu 200 de oameni, iar pe 4 octombrie vom picheta Ministerul Sănătăţii cu peste 200 de oameni', a spus Leonard Bărăscu.

Potrivit sursei citate, în data de 11 octombrie, membrii Sanitas vor picheta Parlamentul României în speranţa că acolo vor găsi o rezolvare a problemelor care nu au putut fi soluţionate de Guvern, respectiv de Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor Publice.

'Pe 12 octombrie avem o grevă japoneză cu purtarea de banderole, iar în data de 19 octombrie vom avea o grevă de avertisment cu încetarea activităţii timp de două ore, dimineaţa între orele 8:00 - 10:,00', a mai spus preşedintele Sanitas.

Acesta a ţinut să transmită însă un mesaj pacienţilor că pe timpul grevei de avertisment vor putea fi trataţi 'chiar mai bine decât în alte zile' şi că nu trebuie să-şi facă probleme.

'Foarte important pentru starea sistemului de sănătate din România, şi sperăm să nu se ajungă aici, pe 31 octombrie vom declanşa o grevă generală', a mai precizat Bărăscu.

Conform prim-vicepreşedintelui Sanitas, Marius Sepi, sindicaliştii din sănătate ar renunţa la acest calendar de revendicări dacă s-ar rezolva toate cerinţele venite din partea membrilor din întreaga ţară.

'Dorim ca întreg personalul TESA să fie introdus în Ordonanţa 20, să se rezolve problema salarială pentru cei 1.800 de funcţionari publici din direcţiile de sănătate care au fost excluşi din această Ordonanţă, pentru colegii din creşe şi grădiniţe. Dorim rezolvarea de urgenţă a diferenţelor de salarizare între medicii din spitalele clinice şi neclinice precum şi dintre asistentele medicale în funcţie de studiile pe care le au - superioare sau postliceale', a precizat Sepi.

Efortul bugetar lunar calculat de Sanitas pentru salarizarea unitară a personalului TESA, funcţionarilor publici şi al celor din creşe este de circa 6 milioane lei.

Consiliul Naţional al Sanitas a discutat joi problemele legate de salarizarea unitară cu Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, şi cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, iar în urma acestor discuţii reprezentanţii sindicaliştilor din sănătate au apreciat că nu au rezultat soluţii concrete.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO