1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Turism

Greva însoţitorilor de zbor de la Air France a afectat 180.000 de pasageri şi a costat 90 milioane de euro

Directorul general al Air France, Frederic Gagey, a anunţat marţi că operatorul aerian francez a înregistrat pierderi de aproximativ 90 milioane de euro (100 milioane de dolari) din cauza grevei de şapte zile a însoţitorilor de zbor, care a afectat 180.000 de pasageri, transmit AP şi DPA.

02 aug, 2016 | Agerpres

O grevă în mijlocul vacanţei de vară a avut un 'puternic impact negativ asupra imaginii Air France', a declarat Frederic Gagey la postul de radio France Info. Acesta a avertizat că vor fi afectate şi câştigurile anuale ale operatorului aerian.

Compania intenţionează să opereze toate zborurile pe distanţe lungi marţi, în ultima zi a grevei. Sunt anulate aproximativ 10% din zborurile interne şi 15% din zborurile din şi spre Paris, de la aeroportul Charles de Gaulle.

Sindicatele sunt nemulţumite de reînnoirea acordului colectiv de muncă, care stabileşte condiţiile de muncă şi remuneraţia, pentru 17 luni, o perioadă pe care o consideră insuficientă şi ar dori un acord colectiv pe o perioadă cuprinsă între 3 şi 5 ani şi chiar unul cu o durată nedeterminată.

La sfârşitul lui 2015, Air France avea 13.600 de însoţitori de zbor în rândul celor aproximativ 50.000 de salariaţi ai săi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO