Grevă la Tarom: Patru curse TAROM anulate şi trei cu întârzieri

Patru curse TAROM au fost anulate marţi, iar trei au înregistrat întârzieri, dintr-o medie de 59 de curse pe zi (interne, externe, chartere), din cauza lipsei de personal navigant apt de zbor (însoţitori de bord), informează transportatorul aerian, printr-un comunicat remis AGERPRES. 
Economica.net - mar, 16 sept. 2014, 09:52
Grevă la Tarom: Patru curse TAROM anulate şi trei cu întârzieri

Cursele întârziate sunt ROT 315/ 6 Bucureşti-Munchen – Bucureşti, ROT 381/2 Bucureşti – Paris – Bucureşti şi ROT 261 /2 Bucureşti – Istanbul – Bucureşti, iar cele anulate: ROT 301/ 2 Bucureşti -Frankfurt – Bucureşti (pasagerii reprogramaţi pe RO 305/ 6 Bucureşti -Frankfurt – Bucureşti), ROT 351/ 2 Bucureşti -Geneva – Bucureşti, ROT 701/2 Bucureşti-Iaşi-Bucureşti şi ROT 201/2 Bucureşti-Chişinău-Bucureşti. 

‘Au avut loc întâlniri între reprezentanţii conducerii companiei, ai Ministerului Transporturilor şi cei ai personalului navigant pentru analizarea situaţiei. Părţile au stabilit să poarte discuţii în următoarele zile pentru identificare unor soluţii pentru decongestionarea situaţiei, astfel încât operarea zborurilor să se facă în condiţii normale. Totodată, piloţii s-au angajat să asigure cursele următoare pentru ca pasagerii să nu fie puşi în situaţii neplăcute’, se menţionează în comunicat. 

Pasagerii curselor TAROM,  care vor avea întârzieri sau vor fi anulate beneficiază de asistenţă conform Regulamentului EC261/ 2004 privind drepturile pasagerilor, mai precizează comunicatul. 

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a cerut marţi un plan de dezvoltare a companiei TAROM în funcţie de direcţiile strategice ale infrastructurii aeriene şi în conformitate cu Master Planul de Transport, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor. 

Totodată, în cadrul întâlnirii de marţi de la sediul Ministerului Transporturilor între Ioan Rus, conducerea TAROM şi organizaţiile sindicale din companie, ministrul de resort a anunţat că va trimite Corpul de Control pentru a vedea dacă există probleme de management la nivelul operatorului aerian. 

În plus, părţile implicate au convenit să se formeze o echipă de lucru în vederea deblocării situaţiei ce a dus la întârzierea sau anularea mai multor zboruri ale companiei în ultimele două zile, iar soluţiile găsite vor fi prezentate luni, 22 septembrie. 

Echipa va fi alcătuită din doi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, doi reprezentanţi ai sindicatelor şi doi membri ai administraţiei companiei TAROM . 

‘Trebuie să se găsească soluţii în interiorul legii şi în conformitate cu bugetul companiei. Luni vom avea o nouă discuţie pentru a analiza soluţiile identificate de grupul de lucru. Vă invit la raţionalitate pe toţi pentru a lua împreună măsurile corecte pentru redresarea companiei. Vă îndemn să fiţi de 100 de ori mai raţionali şi de 1.000 de ori mai puţin pătimaşi’, a afirmat Ioan Rus. 

Greva spontană a piloţilor de la TAROM s-a declanşat duminică, zi în care au fost înregistrate 12 curse întârziate şi două zboruri anulate. De asemenea, în cursul zilei de luni, şapte zboruri ale companiei au fost anulate.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...