1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

News

Grindeanu despre plafonarea indemnizaţiei pentru mame: Nu este luată decizia, urmează să analizăm această posibilitate

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat marţi, la Viena, că Guvernul nu a luat o decizie privind plafonarea indemnizaţiei pentru mame între 5.000 şi 10.000 de lei, precizând că va exista o consultare cu privire la această posibilitate.

09 mai, 2017 | Agerpres

'Vorbim de acel plan de convergenţă, care a fost aprobat (...) la ultima şedinţă de guvern. Acolo nu se spune că asta va fi acţiunea, ci că va exista o consultare şi că, în urma acelei consultări, există această posibilitate. Nu este luată decizia (...) 97%, pe cifre reale, din indemnizaţii, sunt sub 5.000 de lei, în acest moment, în România. Asta este realitatea (...). Vorbim despre o consultare legată de acest subiect. Nu e luată nicio decizie', a declarat Grindeanu, fiind întrebat dacă indemnizaţia pentru mame va fi plafonată între 5.000 de lei şi 10.000 de lei.

Întrebat dacă există un proiect în acest sens, Grindeanu a răspuns: 'Nu există asemenea proiecte. E vorba de acel plan de convergenţă, unde, printre măsurile pe care am putea să le luăm în perioada următoare - perioada următoare neînsemnând în următoarea săptămână, în următoarea lună, ci pe o durată mai îndepărtată -, ar putea fi şi aceasta (...) Nu este luată nicio decizie din acest punct de vedere şi (...) nu există, în acest moment, un proiect de acest tip. E doar acel plan de convergenţă de care vorbeam, unde se spune despre posibilitatea plafonării. Ca şi posibilitate urmează a fi analizată, dacă e oportună sau nu'.

De asemenea, chestionat cum comentează faptul că anul trecut liderul PSD, Liviu Dragnea, critica Guvernul Cioloş pe această temă, premierul Grindeanu a precizat: 'Eu n-o să comentez vreodată sau să fac discuţii despre ce spune altcineva'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO