Groupama va majora cu 7% preţurile asigurărilor RCA pentru persoane fizice

Groupama România va majora, în cursul lunii octombrie, cu 7% tarifele pentru asigurările de răspundere civilă auto /RCA/ pentru persoanele fizice, au anunţat luni reprezentanţii companiei, la o întâlnire cu presa de specialitate.
Economica.net - lun, 29 sept. 2014, 10:26
Groupama va majora cu 7% preţurile asigurărilor RCA pentru persoane fizice

‘În 2013 a existat o scumpire semnificativă a tarifelor (…) În primele opt luni din 2014 nu a fost nicio modificare a tarifelor RCA. Prima modificare va fi în octombrie şi estimăm o creştere medie de 7% pe tarifele RCA pentru persoane fizice, a declarat directorul general adjunct al companiei’, Călin Matei.

Potrivit datelor prezentate de directorul general al Groupama România, Francois Coste, compania a încasat în primele opt luni din 2014 venituri din prime brute subscrise pe asigurările RCA de 63 milioane lei, în scădere cu 35,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe acest segment, Groupama ocupă locul 9 pe piaţa românească de asigurări.

În primele şase luni din 2014, compania a înregistrat o scădere mai amplă a primelor de asigurare subscrise pe segmentul RCA, în contextul reducerii voluntare a expunerii, dar această scădere s-a mai temperat datorită schimbărilor din piaţă şi creşterilor de tarife RCA, a explicat Călin Matei.

‘În 2013 am decis să vindem RCA la preţul corect şi să nu mai substituim preţul asigurărilor RCA din alte linii de business. Până atunci am calculat corect tarifele RCA, dar comercial am subvenţionat preţul din alte linii de business’, a arătat directorul general adjunct al Groupama România.

El a adăugat că, spre deosebire de asigurările CASCO şi de proprietăţi, care sunt profitabile, RCA reprezintă o piaţă care înregistrează pierderi, iar Groupama România a decis reducerea expunerii pe acest segment.

În primul semestru din 2014, Groupama România a înregistrat profit de 8,8 milioane lei, comparativ cu pierderi de 18,9 milioane lei în prima jumătate a anului 2013.

Reprezentanţii companiei susţin că trecerea pe profit s-a datorat reducerii expunerii pe segmentul neprofitabil al asigurărilor RCA, cât şi reducerii cheltuielilor administrative cu 16% în primele opt luni din 2014 faţă de perioada similară din 2013.

‘În primele opt luni din 2014, compania a încasat un total de prime brute de asigurări de 451 milioane lei, în scădere cu 8,9% faţă de perioada similară din 2013 (locul 4 pe piaţă românească), din care prime brute CASCO de 221 milioane lei, în creştere cu 2,3% (locul 2), prime brute de asigurări de proprietăţi de 105 milioane lei, în scădere cu 3,1% (locul 2), prime brute de asigurări de sănătate de 6 milioane lei (locul 4, 35.000 de clienţi) şi prime de asigurări de viaţă de 28 milioane lei, în creştere cu 7,1% (locul 10)’, a precizat Francois Coste.

În perioada august 2013 – august 2014, compania a plătit daune de 400 de milioane lei, iar tentativele de fraude identificate şi prevenenite însumează 12-15 milioane lei, respectiv 3-4% din total.

Groupama activează în 11 ţări şi este un asigurător de referinţă în Franţa. La nivel inernaţional, Groupama are 13 milioane clienţi şi 34.000 de angajaţi. România este considerată de Groupama o piaţă cu potenţial ridicat şi de importantă strategică.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...