Grupul francez Alten, cu prezență în 30 de țări și afaceri de 3 mld. euro pe an, cumpără firma românească de IT Qualitance

Grupul francez Alten, specializat în servicii de consultanţă şi tehnologie, a încheiat un acord pentru achiziţionarea companiei de IT Qualitance, înfiinţată în urmă cu 15 ani de către Radu Constantinescu şi Ioan Iacob. Tranzacția se va încheia până la finalul anului, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de aprobare de către Consiliul Concurenței.
Lidia Neagu - mie, 28 sept. 2022, 12:41
Grupul francez Alten, cu prezență în 30 de țări și afaceri de 3 mld. euro pe an, cumpără firma românească de IT Qualitance

Qualitance are o echipă de 220 de specialişti şi dezvoltă produse şi business-uri digitale pentru organizaţii mari şi startup-uri, utilizând tehnologii emergente, experience design, rapid prototyping, psihologie comportamentală şi strategie de produs.

Qualitance este prezentă pe trei continente – Europa, America de Nord, Australia și numără în portofoliu unele dintre cele mai mari companii din lume, precum News Corp, Virgin, IKEA, Johnson & Johnson. În ultimii patru ani, echipa a valorificat experiența dobândită în proiectele internaționale și pe plan local, accelerând transformarea digitală a serviciilor bancare prin parteneriate cu BCR, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank, dar și în domeniul asigurărilor sau în cel al utilităților și energiei, împreună cu OMV Petrom.

ALTEN este un grup de consultanţă şi servicii de tehnologie şi inovaţie înfiinţat în 1988 în Franţa, cu o echipă internaţională de peste 45.000 de angajaţi, dintre care 90% ingineri. Compania dezvoltă proiecte de transformare digitală pe multiple verticale de business pentru lideri importanţi din Aeronautică, Apărare, Securitate, Automotive, Energie, Financiar, Retail, Telecomunicaţii etc. şi a avut în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 2,92 miliarde euro.

ALTEN Group este prezent în România prin două entităţi cu peste 1000 de angajaţi: ALTEN SI-Techno Romania şi ALTEN Delivery Center.

„Suntem impresionați de valoarea pe care QUALITANCE o aduce în grupul ALTEN prin înțelegerea profundă a tehnologiei și dezvoltării de soluții, experiențe și business-uri digitale, prin talentul și agilitatea echipei, prin succesul proiectelor de transformare digitală locale și internaționale. Având aceeași viziune cu privire la impactul și evoluția tehnologiei în business și societate, avem, o dată în plus, încredere că împreună vom reuși să susținem și mai multe organizații din România și Europa Centrală și de Est să-și concretizeze rapid și sustenabil strategiile de transformare digitală”, declară Axel Girardetti, Director ALTEN Group Central & Eastern Europe.

„După 15 ani de transformări succesive și creștere continuă, următorul pas firesc în evoluția QUALITANCE este să aibă alături forța grupului internațional ALTEN pentru a putea deservi cu și mai multă agilitate nevoile de transformare digitală ale organizațiilor la scară internațională. Oportunitatea de a deveni parte din ALTEN Group ne bucură cu atât mai mult cu cât avem competențe complementare și împărtășim aceeași filozofie de business centrată pe nevoile și succesul organizațiilor, respectiv ale clienților și angajaților acestora”, completează Radu Constantinescu, CEO și cofondator QUALITANCE.

Prin această achiziție, ALTEN Group își va consolida prezența în România și va crește capacitatea de a accesa proiecte și clienți noi din Europa Centrală și de Est. Tranzacția de achiziționare a QUALITANCE de către ALTEN Group urmează să aibă loc până la finalul anului, în funcție de îndeplinirea condițiilor de încheiere a acesteia. În această tranzacție, acționarii QUALITANCE sunt reprezentați de Accendo, având asistența societății de avocatură RTPR.

QUALITANCE este o companie internațională de tehnologie și inovație fondată în România, care creează produse și business-uri digitale pentru organizații globale și startup-uri. QUALITANCE folosește experience design, rapid prototyping, psihologie comportamentală și tehnologii emergente pentru a crea produse și servicii digitale inovatoare pentru a ajuta organizații mari să facă pasul către economia digitală hiper scalabilă a secolului XXI. Compania a fost înființată în 2007 și are peste 200 de angajați în birourile din București, San Francisco, New York și Sydney. Printre clienții QUALITANCE, se numără brand-uri precum Ford, Virgin, IKEA, Deutsche Telekom, Johnson & Johnson și News Corp.

Creată în 1988, ALTEN sprijină dezvoltarea strategică a clienților săi în domeniile inovației, cercetării și dezvoltării și sistemelor informaționale tehnologice. ALTEN lucrează cu actori cheie din sectoarele Aeronautică și Spațiu, Apărare și Naval, Securitate, Auto, Feroviar, Energie, Biotehnologie, Finanțe, Retail, Telecomunicații și Servicii.

Grupul ALTEN are o forță de muncă de peste 45.000 de angajați în 30 de țări, dintre care 90% sunt ingineri. Cifra de afaceri în 2021 a fost de 2,925 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Rabla pentru Electrocasnice: De luni începe selectarea voucherelor
Rabla pentru Electrocasnice: De luni începe selectarea voucherelor
Selectarea voucherelor în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice începe luni, de la ora 10.00. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programul va fi regândit, iar cei......
Numărul ucrainenilor care au intrat în România sâmbătă, în creştere cu aproape 24% – Poliția de Frontieră
Numărul ucrainenilor care au intrat în România sâmbătă, în creştere cu aproape 24% – Poliția de Frontieră
Poliţia de Frontieră anunţă că la graniţă au efectuat formalităţile de control, sâmbătă, atât pe sensul de intrare, ...
CNBC: Statele Unite vor ca Europa să adopte o politică fermă împotriva Chinei, dar UE nu îşi permite să facă acest lucru
CNBC: Statele Unite vor ca Europa să adopte o politică fermă împotriva Chinei, dar UE nu îşi permite să facă acest lucru
Statele Unite şi-au intensificat retorica fermă împotriva Chinei şi vor ca Europa să le urmeze exemplul, dar blocul ...
Comisar european: În faţa subvenţiilor americane, UE trebuie să-şi ”susţină” industria
Comisar european: În faţa subvenţiilor americane, UE trebuie să-şi ”susţină” industria
Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a lansat un apel la crearea unui "fond european de suveranitate ...