GSMA: Industria de telecomunicaţii trebuie să înăsprească securitatea reţelelor, indiferent de ce se întâmplă cu Huawei

Industria de telecomunicaţii este extrem de conştientă de necesitatea de a se asigura că reţelele mobile tot mai complexe sunt sigure, a declarat, pentru Reuters, șeful principalului grup de lobby al industriei, în timp ce există o dezbatere referitoare la posibilitatea de a interzice vânzătorii de echipamente, precum Huawei şi ZTE, din motive de securitate naţională.
Economica.net - sâm, 02 mart. 2019, 13:31
GSMA: Industria de telecomunicaţii trebuie să înăsprească securitatea reţelelor, indiferent de ce se întâmplă cu Huawei

Asociaţia industriei de comunicaţii mobile GSMA (GSM Association), care grupează 300 de operatori din întreaga lume, a criticat cererile SUA asupra aliaților săi europeni de a interzice echipamentele Huawei Technologies din cauza faptului că firma este prea aproape de statul chinez, iar echipamentele sale pot fi folosite de spionii cibernetici.

În schimb, a propus un regim de testare la nivel european mai puternic pentru a se asigura că, în calitate de operatori care construiesc rețele de generație viitoare 5G, telefoanele inteligente și miliardele de dispozitive conectate care vor fi conectate la „Internetul obiectelor” sunt protejate împotriva hackerilor.

„Acum ne mutăm într-o conectivitate inteligentă, ceea ce înseamnă că vor fi legate mai multe lucruri”, a spus Mats Granryd, director general al GSMA, pentru Reuters la Congresul Mondial al Mobilelor, o importantă întâlnire anuală industrială la Barcelona, care s-a încheiat joi.

„Dacă avem îndoieli astăzi, riscul este ca aceste îndoieli să fie amplificate de acum înainte.”

GSMA se află într-o luptă politică mai largă, pe măsură ce tensiunile comerciale dintre Statele Unite și China se contopesc cu industria telecomunicațiilor.

Statele Unite consideră Uniunea Europeană ca fiind principala lor prioritate în eforturile globale de a-şi convinge aliaţii să nu cumpere echipamente Huawei pentru reţelele mobile de generaţie viitoare, a declarat, la începutul lunii februarie, un oficial al Departamentului de Stat.

Huawei neagă că a spionat vreodată pentru Beijing și declară că nu există vreo o dovadă credibilă că echipamentele sale permit accesul ilicit la serviciile de inteligență ale țării.

În acelaşi timp, Uniunea Europeană examinează în prezent diverse propuneri pentru interzicerea echipamentelor Huawei pentru infrastructura 5G pe teritoriul european. Acest lucru este raportat de cel puţin patru oficiali UE, ceea ce sporeşte presiunea internaţională asupra celui mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume.

Într-un discurs ţinut la Congresul Mondial al Mobilelor, comisarul pentru piața unică digitală, Mariya Gabriel, a declarat că a luat serios preocupările industriei și a solicitat și o „evaluare bazată pe fapte”.

Nu este încă clar dacă această retorică similară înseamnă că Bruxellesul va ține seama de argumentele industriei și se va abține să impună o interdicție totală asupra furnizorilor chinezi.

Cu toate acestea, pentru operatorii europeni preferința este clară: concurența dintre furnizorii de rețele și alegerea acestora este vitală pentru a se asigura că pot inova și caută noi modalități de creștere.

Te-ar mai putea interesa și
Htss lansează platformă de e-learning mindclass, care generează conținut video cu ajutorul inteligenței artificiale
Htss lansează platformă de e-learning mindclass, care generează conținut video cu ajutorul inteligenței artificiale
Htss, companie specializată în furnizarea de soluții software de business, cu peste 1000 de clienți în 11 țări, anunță că lansează, în urma unei investiții de 200.000 de euro, platforma......
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Divizia din România a grupului Bosch a anunțat o majorare a vânzărilor consolidate cu 10% față de anul anterior, până ...
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 de milioane de lei către o firmă privată
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 ...
Gheorghe Dulcea şi Gheorghe-Silviu Constantin, foşti directori în cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare ...
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Liderul global în industria ospitalității Accor anunță că va deschide încă un hotel în România, noul Mercure Alba ...